Pensiile pentru luna mai vor fi plătite până la finalul lunii aprilie

Pensiile pentru luna mai vor fi plătite până la finalul lunii aprilie

Inquam Photos

Profit.ro
Profit.ro
scris 24 apr 2024

Guvernul a pregătit o hotărâre prin care va transfera în avans Poștei Române și băncilor comerciale sumele necesare plății pensiilor pentru luna mai, astfel încât pensiile să fie achitate până la finalul lunii aprilie. În mod excepțional, însă, pentru plățile prin mandat poștal, lucrătorii Poștei Române vor lucra cel mai probabil și pe 2 mai, conform actelor pregătite la nivelul Guvernului. 

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Executivul ia această măsură având în vedere că anul acesta românii vor beneficia de o minivacanță de 6 zile în luna mai, între 1 Mai (Ziua Muncii) și 6 mai - ziua de 2 mai fiind declarată liberă, pentru a face punte între 1 Mai și Vinerea Mare, care va fi pe 3 mai, în timp ce 5-6 mai sunt zile libere cu ocazia Paștelui ortodox.

DOCUMENT Liberalii propun o reducere și mai mare a vârstei de pensionare pentru anumite femei. Vor beneficia și mamele cu stagiu minim de cotizare CITEȘTE ȘI DOCUMENT Liberalii propun o reducere și mai mare a vârstei de pensionare pentru anumite femei. Vor beneficia și mamele cu stagiu minim de cotizare

Astfel, conform actului pregătit, pentru plata pensiilor, în valoare totală de 9,33 miliarde lei, vor fi devansate tranșe de peste 2,3 miliarde lei, prin Poșta Română, și de peste 7 miliarde lei, prin intermediul băncilor comerciale.

Aceste vărsăminte de la bugetul asigurărilor sociale și de la bugetul de stat vor fi efectuate la 25 aprilie, chiar în ziua când Guvernul va aproba hotărârea.

Sumele prevăzute se virează de către Casa Națională de Pensii Publice prin casele teritoriale de pensii până pe data de 30 aprilie 2024, inclusiv, prevede actul normativ.

viewscnt
Afla mai multe despre
pensii
plata
avans
1 mai
paște
guvern