Porsche Engineering Cluj a lansat planul de angajări, valabil până de Paște. Compania vede Cluj-Napoca un Silicon Valley al Europei

Porsche Engineering Cluj a lansat planul de angajări, valabil până de Paște. Compania vede Cluj-Napoca un Silicon Valley al Europei
scris 20 mar 2017

Subsidiara din România a Porsche Engineering deschisă în 2015 la Cluj-Napoca, cea de-a șasea și totodată cea mai nouă filială a furnizorului global de inginerie, a lansat planul de angajări pentru acest an, intenționând să își suplimenteze schema de personal de la 21 angajați astăzi la 70 de salariați.

Filiala Porsche a anunțat, pe portaluri cu oferte de muncă, că poate angaja personal pe diferite posturi, precum inginer software și business application administrator.

Ofertele sunt valabile o lună, până de Paște.

În vara anului trecut, Porsche Engineering Cluj anunța că vrea să aibă până la finalul anului 2016 un număr de 20 de ingineri de software și ingineri mecanici. Acesta este primul pas făcut pe piața locală de divizia companiei germane, care își dorește să aibă aici ”sute de angajați”.

La momentul deschiderii, în finalul anului 2015, filala din Cluj avea 7 persoane.

Tranzacție britanică pe piața românească: PayPoint preia Payzone CITEȘTE ȘI Tranzacție britanică pe piața românească: PayPoint preia Payzone

Subsidiara din Cluj-Napoca a Porsche Engineering este cea de-a șasea filială a companiei și completează gama de servicii furnizate de celelalte unități din Weissach și Bietigheim-Bissingen (Germania), Praga, Shanghai și Nardò (Italia).

Porsche Engineering România este specializată pe dezvoltarea de software și pe transformarea digitală a automobilelor, cu accent pe dezvoltarea integrală a autovehiculului. Portofoliul de servicii al subsidiarei locale variază de la dezvoltarea de software și funcții digitale noi pentru automobile, până la activități ulterioare precum simulare și construcție.

Printre motivele pentru care nemții de la Porsche au ales orașul Cluj-Napoca se numără și faptul că aici sunt prezente multe companii din IT, dar a fost și un loc propice dezvoltării sart-up-urilor.

”Noi considerăm Clujul un Silicon Valley al Europei”, a explicat șeful operațiunilor locale ale centrului de inginerie.

Porsche Engineering Group GmbH, cu sediul central în Weissach, are aproximativ o mie de angați, dintre care 70% sunt ingineri calificați. Compania este deținută integral de producătorul de automobile sport Porsche AG, din Stuttgart. Inginerii Porsche dezvoltă o gamă variată de soluții pentru clienții companiei – de la crearea componentelor propriu-zise și conceperea designului pentru module complexe, până la planificarea și implementarea de proiecte complete, inclusiv managementul demarării producției. Serviciile de inginerie pentru clienții externi reprezintă o parte importantă a identității Porsche.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
porsche
angajari
valley
silicon