Primarii se plâng că nu pot pune dezinfectant la toate blocurile și vor să oblige proprietarii să cumpere

 Primarii se plâng că nu pot pune dezinfectant la toate blocurile și vor să oblige proprietarii să cumpere
Profit.ro
Profit.ro
scris 31 mar 2020

Primarii susțin că nu au resurse pentru montarea dispozitivelor cu soluție dezinfectantă la intrările în blocuri și cer ca acestea să fie puse de asociațiile de proprietari, cu sprijinul autorităților locale.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Guvernul a decis recent să oblige primarii să monteze aparate cu soluție dezinfectantă în fiecare scară de bloc, fără alte detalii.
 
Asociația Municipiilor din România (AMR), condusă de Robert Negoiță, primarul Sectorului 3 al Capitalei, a trimis o scrisoare către premierul Ludovic Orban și ministrul de Interne, Marcel Vela, prin care anunță că autoritățile publice nu dețin resursele financiare, materiale și umane pentru a monta dispozitive cu soluții dezinfectante la toate intrările blocurilor de locuințe și solicită ca această măsură prevăzută în Ordonanța Militară numărul 4 să fie realizată de către asociațiile de proprietari, arată ziare.com.

Vodafone România și UPC au încheiat procesul de fuziune CITEȘTE ȘI Vodafone România și UPC au încheiat procesul de fuziune

"Urmare publicării în Monitorul Oficial a OM nr. 4/2020 privind măsuri de prevenire a răspândirii COVID-19, autoritățile publice locale au obligația de a asigura montarea de dispozitive cu soluții dezinfectante la toate intrările blocurilor de locuințe situate pe raza unității administrativ-teritoriale și de a dezinfecta periodic lifturile, casa scărilor și alte spații comune. Nicio autoritate publică locală nu deține în acest moment resursele financiare, materiale și umane pentru a implementa o asemenea măsură", se arată în comunicat.
 
AMR menționează că o asemenea decizie implică achiziția de dispozitive și soluții dezinfectante și punerea acestora gratuit la dispoziția populației care locuiește în clădiri colective, asigurarea lucrărilor de montare a dispozitivelor și ulterior paza și aprovizionarea permanentă a acestora, în spații proprietate privată, achiziția de soluții dezinfectante specifice pentru spațiile comune ale clădirilor colective și achiziția de servicii de curățenie permanență/dezinfecție pentru blocurile de locuințe.

Față de acestea, vă solicităm revizuirea prevederilor art.6 alin. 1 din OM nr. 4/2020, în sensul responsabilizării asociațiilor de proprietari în ducerea la îndeplinire a acestei obligații, cu sprijinul autorităților publice locale sau asigurarea dispozitivelor și dezinfectanților necesari în conformitate cu 2 / 3 din prevederile art. 1 din OUG nr. 11/20201 privind stocurile de urgență medicală, precum și unele măsuri aferente instituirii carantinei", mai precizează sursa citată. 

viewscnt
Afla mai multe despre
dezinfectant
primari
proprietari