Radiografia integrării ucrainenilor în România la 2 ani de la război: Câți au deschis o afacere

Radiografia integrării ucrainenilor în România la 2 ani de la război: Câți au deschis o afacere

Inquam Photos

Profit.ro
Profit.ro
scris 24 feb 2024

La doi ani de la începutul conflictului din Ucraina, integrarea refugiaților de pe teritoriul României este prezentată ca fiind cu reușite, dar și cu multe provocări.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Cele mai mari sunt legate de integrarea pe piața muncii, 50% dintre ucrainenii rămași în țară afirmând că vor să se angajeze ori să-și deschidă o afacere în România, conform World Vision.

VIDEO Franța: Manifestanții au forțat intrarea la Salonul de Agricultură în timpul vizitei lui Macron CITEȘTE ȘI VIDEO Franța: Manifestanții au forțat intrarea la Salonul de Agricultură în timpul vizitei lui Macron

Aproape 4 milioane de ucraineni au tranzitat teritoriul României în ultimii doi ani de război. Dintre aceștia, 157.000 au cerut o formă de protecție legală, iar la începutul lunii februarie 78.743 de ucraineni erau prezenți în țară.

Dintre cei care rămân pe teritoriul României, 39% spun că doresc să se angajeze în România, în timp ce 11% deschid o afacere în țară. Alți 48% spun că vor să se întoarcă în Ucraina după terminarea conflictului, potrivit unei analize realizată de FONPC.

Electrica Furnizare, anunț nou către clienți. Elemente noi la codul de client CITEȘTE ȘI Electrica Furnizare, anunț nou către clienți. Elemente noi la codul de client

Dintre cei care au un loc de muncă, între 25 și 30% aceștia lucrează online (la distanță) pentru locurile de muncă pe care le au în Ucraina, iar în jur de 16% sunt integrați pe piața muncii din România, conform estimărilor UNHCR de anul trecut.

viewscnt
Afla mai multe despre
ucraina
romania