ROCA Industry finanțează, prin Industria Faptelor Bune, transformarea Școlii din Sălcioara, într-un proiect de educație Narada

ROCA Industry finanțează, prin Industria Faptelor Bune, transformarea Școlii din Sălcioara, într-un proiect de educație Narada
Parteneri Profit.ro
Parteneri Profit.ro
scris 5 sep 2023

ROCA Industry,  primul holdingul industrial de materiale de construcții, lansează Industria Faptelor Bune - platformă de proiecte cu impact comunitar real, parte a strategiei de sustenabilitate a grupului. În cadrul primului proiect, companiile din cadrul holdingului susțin cu fonduri în valoare de 50.000 de euro, materiale de construcții de calitate și aport de know-how ale echipelor din grup, transformarea pentru viitor a Școlii Gimnaziale din Sălcioara, jud. Ialomița, începând cu anul școlar 2023-2024.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Proiectul de transformare, derulat pe parcursul verii și realizat cu susținerea companiilor ROCA Industry – BICO Industries, EVOLOR, DIAL, ECO EURO DOORS, ELECTROPLAST – a vizat nu doar îmbunătățiri în zona sălilor de clasă, ci și crearea de spații  multifuncționale, care vor fi echipate cu mobilier nou, echipamente moderne și design tematic, care să răspundă nevoilor de dezvoltare dintr-un mediu educațional stimulativ, generând valoare pe termen lung în comunitate. De asemenea, ROCA Industry a donat, prin companiile sale, materiale de construcții precum vopseluri, diluanți, panouri de gard, stâlpi rectangulari, uși și alte materiale necesare renovării, produse în fabrici performante din România.

Apelul pentru renovarea unității școlare din Sălcioara a fost lansat de Organizația Narada, prin platforma HartaEdu, care mapează nevoile școlilor din România și mobilizează comunitățile locale și mediul de business pentru a oferi susținere, misiunea organizației fiind de a îmbunătăți actul educațional din țara noastră.

“În business, dar și în proiectele noastre adresate comunității, urmărim să facem investiții strategice, să dezvoltăm relații solide și sinergii care să aducă performanțe și perspective de dezvoltare. Lansăm Industria Faptelor Bune convinși că este important nu doar ce este de făcut, ci și cum este făcut, pentru a genera valoare reală, pe termen lung. Astfel, ne implicăm în dezvoltarea de campioni încă din băncile școlii, punând la dispoziție resurse financiare esențiale, materiale de calitate produse în fabricile noastre și know-how în construcții și gândire sustenabilă pe termen lung, pentru transformarea pentru viitor a acestei școli,” a declarat Ionuț Bindea, CEO ROCA Industry.

Cum arată educația în mediul rural: 80% dintre elevi manifestă teama de a se exprima, de frica etichetării în colectiv

O analiză tip diagnoză realizată de Organizația Narada pentru Școala din Sălcioara arată că 50% dintre elevi nu sunt mulțumiți de relațiile construite cu colegii și cadrele didactice, un procent de 65% afirmă că le este greu să lege prietenii, iar 80% vorbesc despre teama de a se exprima, de frica etichetării în colectiv. Aceste date reflectă realitatea din școlile aflate în satele și comunele României, unde lipsa de finanțare  se traduce în lipsuri majore în acest sistem de instruire și dezvoltare socio-emoțională. Mai departe, efectele se fac resimțite în piața muncii din toate domeniile de activitate, de la industrie la IT.

Abordarea proiectului urmărește să aducă beneficii actului educațional și să crească randamentul școlar, făcând posibile activități centrate pe nevoile individuale ale fiecarui elev, stimularea colaborării, comunicării, dar și adaptarea procesului de predare diferențiat, în cazul elevilor cu grad mare de risc de eșec școlar, sau a celor cu cu dificultăți de învățare. Inițiativa aparține Organizației Narada, care este coordonatorul proiectului, iar fondurile sunt donate de către companiile ROCA Industry cu sprijinul Fundației Impetum. 

La nivel național, 15% din totalul populației cu vârste între 18-24 ani întrerupe studiile, sistemul de educație din România ocupând primul loc la nivelul Uniunii Europene la abandonul școlar timpuriu, conform celor mai recente date Eurostat.

“Ne dorim ca acest proiect să nu rămână o inițiativă singulară, ci un exemplu pozitiv care poate fi multiplicat, pentru că șansa României de a crește este prin evidențierea modelelor de succes și crearea de sisteme care să preia și să multiplice aceste modele. România poate și trebuie să să dezvolte campioni regionali, iar educația este un pas obligatoriu pentru aceasta,” a mai declarat Ionuț Bindea.

Școala transformată într-un mediu educațional stimulativ, la standarde europene, începând cu anul școlar 2023 - 2024

Lucrările de renovare la școala din județul Ialomița au început în luna iunie, șantierul de lucru având ca termen de finalizare luna august, pentru ca elevii să beneficieze de noile spații și dotări la începerea anului școlar 2023 - 2024. Proiectul de transformare de la Sălcioara își propune să creeze un cadru bazat pe siguranță fizică și emoțională, pentru a asigura copiilor suportul necesar pentru a-și atinge potențialul academic, social și personal.

Planul proiectului de transformare a vizat amenajarea unei clasei multifuncționale pentru intervenție timpurie, 

săli de clasă echipate pentru derularea activităților non-formale, de învățare prin colaborare, precum și stații tematice pe hol, în clase și amenajarea curții pentru stimularea și exersarea cooperării, relaționării pozitive.

Până acum, peste 100 de elevii din Sălcioara au participat, în cadrul proiectului, la activițăți diverse cu rol de lărgire a orizontului de cunoaștere. Fabricile deținute de ROCA Industry și-au deschis porțile de Săptămâna Altfel, când elevii au vizitat facilitățile de producție BICO Industries, EVOLOR, DIAL pentru a explora viitoare cariere în industrie într-o formă de training real, dar și obiectivele culturale din apropierea fabricilor.

Companiile ROCA Industry, performeri în sectoarele specifice de activitate, se alătură proiectului de transformare a școlii, direcționând 50.000 de euro, dar și materiale produse în fabricile holding-ului, pentru renovarea spațiilor interioare și exterioare: BICO Industries - primul și cel mai mare producător național de plasă din fibră de sticlă și singurul producător autohton de armături din fibră de sticlă, EVOLOR - unul dintre cei mai mari jucători din industria de producție de vopseluri și lacuri, ECO EURO DOORS - cel mai mare producător român de uși destinate construcțiilor rezidențiale, DIAL - producător de produse din fir metalic, ELECTROPLAST – unul dintre cei mai mari producatori de cabluri electrice.

ROCA Industry, listat pe piața AeRO a Bursei de Valori București sub simbolul ROC1, este holdingul industrial deținut de ROCA Investments. Acesta deține direct și indirect, un număr de 8 companii - BICO Industries, EVOLOR, ECO EURO DOORS, DIAL, ELECTROPLAST, precum și producatorii de fibră de sticlă Terra, Europlas și Iranga, prin intermediul BICO Industries.  

Impetum Group este grupul românesc dedicat misiunii de a maximiza valoarea de business în oricare etapă din viața unei companii.

viewscnt
Afla mai multe despre
roca industry
sălcioara