Șeful ANAF, despre profesorii care dau meditații elevilor: Nu cred că o să pornim în curând controale în această direcție, dar toți știm că este un fenomen care se practică de mulți ani

Șeful ANAF, despre profesorii care dau meditații elevilor: Nu cred că o să pornim în curând controale în această direcție, dar toți știm că este un fenomen care se practică de mulți ani
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 mai 2022

Președintele Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF), Lucian Heiuș, a declarat că nu vor fi controale în curând la profesorii care dau meditații elevilor, dar i-a îndemnat pe aceștia să își înființeze PFA pentru a intra în legalitate. Heiuș a anunțat și unele proiecte-pilot pentru persoane fizice care obțin venituri din alte activități.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Într-un interviu acordat Antena 3, președintele ANAF, Lucian Heiuș, a declarat că există un proiect de informare pe tema profesorilor care acordă meditații elevilor, scrie News.ro.

”Este un proiect de informare pe această temă. Nu cred că o să pornim în curând controale în această direcție, dar toți știm că este un fenomen care se practică de mulți ani cu aceste meditații și care nu sunt sub nicio formă fiscalizată, dar ele sunt, de fapt, niște venituri de natură salarială. Noi am făcut o campanie intensă prin care am explicat profesorilor care practică acest lucru, ca să intre în legalitate să își înființeze un PFA”, a arătat Heiuș.

VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: Aceste creșteri pozitive vor avea un impact direct în dobânda de referință. Care este unul dintre coșmarurile băncilor centrale CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: Aceste creșteri pozitive vor avea un impact direct în dobânda de referință. Care este unul dintre coșmarurile băncilor centrale

Șeful ANAF a vorbit și de proiecte-pilot pentru persoane care obțin venituri din diferite activități.

"Avem un proiect-pilot pentru județele Brașov și Constanța, am trimis scrisori pentru persoane fizice care obțin venituri din cedarea folosinței bunurilor, acele închirieri pentru care la fel spuneam că trebuie să își declare care sunt obligațiile pe care le au. La fel pentru persoanele fizice care obțin venituri din acele saloane de înfrumusețare. Aici este pilot Bucureștiul și Ilfov. Să vedem care este efectul”, a declarat Heiuș.

Întrebat dacă inspectorii ANAF vor intra în locuințele coafezelor care își exercită meseria la domiciliu, Heiuș a explicat că acest lucru se va întâmpla numai dacă permite proprietarul.

"Dacă locuința este efectiv personală, intrăm într-o altă sferă. Nu, decât dacă permite proprietarul”, a declarat Lucian Heiuș.

viewscnt
Afla mai multe despre
anaf
lucian heius
meditatii