ULTIMA ORĂ Viitoarele reguli în restaurante, baruri, terase: distanță de 1,5 - 2 metri între mese, maximum 8 locuri la masă, cel mult 200 de clienți primiți în același timp

ULTIMA ORĂ Viitoarele reguli în restaurante, baruri, terase: distanță de 1,5 - 2 metri între mese, maximum 8 locuri la masă, cel mult 200 de clienți primiți în același timp
Liviu Iancu
Liviu Iancu
Thomas Dincă
Thomas Dincă
scris 2 mai 2020

Restaurantele vor fi redeschise treptat, în intervalul 16 mai - 15 iunie, conform planului propus autorităților de către proprietarii localurilor, mai întâi cu o distanță de 1,5 - 2 metri între mese, cu maximum 8 locuri la masă și cel mult 200 de clienți primiți în același timp, sunt noile reguli gândite în HORECA, au transmis reprezentanții industriei pentru Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată pe Profit Insider

Fiecare casă de marcat/ punct de servire va fi dotată cu un ecran de protecție din plexiglass, iar angajații vor purta obligatoriu mască și mănuși și le va fi verificată temperatura la intrarea în tură.

Două ventilatoare mobile performante au ajuns la medicii din linia întâi în urma donațiilor prin platforma „Donează pentru linia întâi” CITEȘTE ȘI Două ventilatoare mobile performante au ajuns la medicii din linia întâi în urma donațiilor prin platforma „Donează pentru linia întâi”

De la 1 iunie, spațiile închise (restaurante, baruri, cafenele, autoserviri) vor putea primi clienți până la 50% din capacitate.

Propunerea este avansată într-un context în care Guvernul a anunțat că intenționează să permită funcționarea din 15 mai a hotelurilor - hoteluri care nu sunt supuse oricum restricțiilor, dar au fost închise de proprietari din lipsă de clienți -, nu și a restaurantelor. Este însă de așteptat ca aceste măsuri de protecție să fie introduse indiferent de data deschiderii.

"Având în vedere apropierea datei de 15 mai, anunțată ca fiind data la care revenim la Stare de Alertă, ce ne va da posibilitatea reluării activității, pentru operatorii din HORECA este important să existe un plan cu reglementări și măsuri fezabile, în vederea menținerii siguranței, atât pentru angajați, cât și pentru oaspeți", spune președintele organizației patronale din Horeca - HORA, Daniel Mischie, pentru Profit.ro.

Mai jos planul integral

PROIECTUL #redeschidemrestaurante

REDESCHIDEREA TERASELOR ȘI A RESTAURANTELOR

MESAJUL Președintelui Băncii Transilvania pentru cei 32.000 de acționari: Traversăm cu încredere această perioadă. Curaj, România! CITEȘTE ȘI MESAJUL Președintelui Băncii Transilvania pentru cei 32.000 de acționari: Traversăm cu încredere această perioadă. Curaj, România!

16 MAI 2020

CAEN: 5610, 5621, 5629, 5630

FAZA 1

Data: 16 mai 2020

Spații:

a) TERASE INDEPENDENTE ȘI TERASE INTEGRATE UNITĂȚILOR PUBLICE DE ALIMENTAȚIE

b) UNITĂȚI TAKE AWAY CU SERVIRE LA INTERIOR

Condiții:

a) Terase independente și integrate unităților de alimentație
• Distanță socială ( distanță între mese 2 metri, mese de maximum 8 pax, )
• Unitatea va putea găzdui/acomoda un număr de maximum 200 de persoane în același timp.
• măsuri sanitare obligatorii angajați ( mască, mănuși, măsurarea temperaturii angajaților la intrarea în tură );
• dotarea locațiilor cu dozatoare de gel sanitarizant,
• igienizarea și dezinfectarea programată a spațiilor de lucru ,
• instrucțiuni pentru protecția împotriva COVID19 în fiecare meniu.

FOTO Ce este stilul business casual și cum îl obținem CITEȘTE ȘI FOTO Ce este stilul business casual și cum îl obținem

b) Unități Take Away cu servire în interior
• Limitarea accesului în interiorul locației potrivit numărului de case de marcat deschise/kioskuri, cu păstrarea distanței de 1,5 metri între stațiile de preluare comenzi. În cazul în care există mai mulți clienți decât numărul de stații de servire, zona de așteptare va fi în fața unității, cu păstrarea distanței între clienți de 1,5 metri ;
• Fiecare casă de marcat/ punct de servire va fi dotat cu ecran de protecție din plexiglass;
• Regulile de distanțiere socială vor fi afișate la loc vizibil la intrarea în unitate, angajații unității având obligația de a verifica și asigura respectarea lor.
• măsuri sanitare obligatorii angajați ( mască, mănuși, măsurarea temperaturii angajaților la intrarea în tură );
• dotarea locațiilor cu dozatoare de gel sanitarizant,
• igienizarea și dezinfectarea programată a spațiilor de lucru ,
• instrucțiuni pentru protecția împotriva COVID19 la fiecare stație de marcat

FAZA 2

Dată: 1 Iunie 2020

Relaxarea restricțiilor pentru următoarele Spații ( pas 2 ):

a) TERASE INDEPENDENTE ȘI TERASE INTEGRATE UNITĂȚILOR PUBLICE DE ALIMENTAȚIE

b) UNITĂȚi TAKE AWAY CU SERVIRE LA INTERIOR

Măsuri privind redeschiderea parțială a :

a) Spații închise: Restaurant, Baruri, Cafenele, Autoserviri etc. Nu mai mult de 50% din capacitatea legală conform avizului PSI
• Distanță socială ( distanță între mese 2 metri, mese de maximum 8 pax )
• Unitatea va putea găzdui/acomoda maximum 50% din capacitatea autorizată de PSI
• măsuri sanitare obligatorii angajați ( mască, mănuși, măsurarea temperaturii angajaților la intrarea în tură );
• dotarea locațiilor cu dozatoare de gel sanitarizant,
• igienizarea și dezinfectarea programată a spațiilor de lucru ,
• instrucțiuni pentru protecția împotriva COVID19 în fiecare meniu.

FOTO Revin campaniile cu vouchere; sunt iarăși vizați clienții Mega Image și Profi CITEȘTE ȘI FOTO Revin campaniile cu vouchere; sunt iarăși vizați clienții Mega Image și Profi

FAZA 3

Dată : 15 iunie 2020

Condiție: numai după analiză indicatorilor COVID19 ( infecții, decese ) de către CNSSU

Spații:

• Restaurante, Cafenele, Baruri, Unități autoservire, Terase, Unități take away

Condiții în concordanță cu solicitările CNSSU de la momentul respectiv:

• Distanță socială
• Măsuri sanitare obligatorii angajați ( mască, mănuși, măsurarea temperaturii angajaților la intrarea în tură );
• Dotarea locațiilor cu dozatoare de gel sanitarizant,
• Igienizarea și dezinfectarea programată a spațiilor de lucru ,
• Instrucțiuni pentru protecția împotriva COVID19 în fiecare meniu.

GO BACK!

Dată: Oricând

Condiție: numai după analiza indicatorilor COVID19 ( infecții, decese ) de către CNSSU

Spații:

• Restaurante, Cafenele, Baruri, Unități autoservire, Terase, Unități take away

Condiții:

• Revenirea la situația din 15 martie. Interzicerea funcționării.

viewscnt
Afla mai multe despre
restaurante
virus
mese