Universitățile care nu îndeplinesc criteriile de calitate vor intra în lichidare mai rapid

Universitățile care nu îndeplinesc criteriile de calitate vor intra în lichidare mai rapid
scris 8 dec 2016

Universitățile care, în urma evaluării instituționale, nu îndeplinesc standardele de calitate vor depune un dosar prin care solicită o nouă evaluare în termen de doi ani de la data primei evaluări. În plus, universitățile care nu îndeplinesc standardele de calitate în cadrul a două astfel de evaluări instituționale consecutive vor intra în proces de lichidare.

Noile prevederi au fost stabilite, joi, de Guvern, printr-o ordonanță de urgență, și vor intra în vigoare de anul viitor.

Ministrul Educației, Mircea Dumitru, a explicat că ordonanța de urgență a fost necesară deoarece până în prezent nu exista un termen clar în care universitățile la care au fost indentificate probleme trebuiau să remedieze aceste deficiențe.  

Actul normativ prevede și acreditarea temporară a școlilor doctorale, pentru anul 2016-2017, astfel încât acestea să poată organiza în continuare examene de finalizare a studiilor doctorale și să poată emite diplome și titluri universitare recunoscute de către MENCS. Toate școlile doctorale trebuiau autorizate de o agenție externă până în luna august a acestui an, dar acest lucru nu s-a întâmplat, iar prin ordin de ministru vor putea funcționa în continuare.

Dumtitru a arătat că, pe parcursul anului viitor, școlile doctorale ar trebui autorizate de o agenție internațională de prestigiu.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
universitati
evaluare
calitate
lichidare
guvern
educatie