Tranzacție discretă: Controversatul om de afaceri Frank Timiș intră în afaceri cu software. Cumpără acțiuni la o companie din Baia Mare, având numeroase contracte și cu statul

Tranzacție discretă: Controversatul om de afaceri Frank Timiș intră în afaceri cu software. Cumpără acțiuni la o companie din Baia Mare, având numeroase contracte și cu statul
Adrian Dumitrache
Adrian Dumitrache
scris 15 oct 2019

Controversatul om de afaceri Frank Timiș a intrat în acționariatul companiei Trencadis din Baia Mare, o firmă cu afaceri anul trecut de 26,8 milioane de lei din realizarea de software la comandă și numeroase contracte cu instituții ale statului, precum cele din acest an cu Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) - 13,4 milioane de lei, Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) - 1,8 milioane de lei și Ministerul Fondurilor Europene - 6,4 milioane de lei. Cifrele sunt fără TVA.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

ULTIMA ORĂ Nouriel Roubini, "Dr. Doom", vine în România. Detalii AICI

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Tranzacție: Grupul francez Webhelp, unul dintre cei mai mari furnizori de servicii de outsourcing, cumpără o companie din Cluj CITEȘTE ȘI Tranzacție: Grupul francez Webhelp, unul dintre cei mai mari furnizori de servicii de outsourcing, cumpără o companie din Cluj

În urma operațiunii, firma controlată de Timiș, First Investments Holdings Ltd, înregistrată în Insulele Cayman, va deține 7,9% din capitalul Trencadis Corp. Ceilalți acționari sunt Alexander N. Capital Management SRL - 76%, Carlo Robert Burci (fiul lui Cristian Burci) - 11,5% și Mihaela Moldovan - 4,6%. Alexander N. Capital Management SRL este controlată integral de Radu Negulescu.

Trencadis Corp a fost înființată în 2007, are aproape 50 de salariați și a consemnat afaceri de 26,8 milioane de lei în 2018, de la 28,8 milioane de lei în 2017. Profitul net a coborât la 1,9 milioane de lei, comparativ cu 2,2 milioane de lei în 2017, potrivit www.termene.ro.

Roca X, fondul de investiții în startup-uri anunțat de Profit.ro, semnează primele cinci contracte CITEȘTE ȘI Roca X, fondul de investiții în startup-uri anunțat de Profit.ro, semnează primele cinci contracte

În 2012, Frank Timiș a fost desemnat de revista Capital cel mai bogat român.

Profit.ro a relatat anterior că afacerile lui Frank Timiș traversează o perioadă dificilă. În primăvara anului trecut, autoritățile statului african Burkina Faso au amenințat că vor rupe angajamentul semnat cu o divizie a Timis Mining Corp., ce viza exploatarea unui depozit de mangan evaluat la un miliard de dolari. Trei companii care fac parte din Pan African Minerals Group, controlat tot de Timiș, au cerut despăgubiri în valoare de 385 milioane de dolari statului Burkina Faso pe care îl acuză că a blocat dezvoltarea minei.

În vară, Profit.ro a anunțat că un ex-consilier de securitate al lui Frank Timiș în Africa a fost numit de premierul Dăncilă drept consilier onorific pe relații externe, fiind artener cu un ofițer NSA și Pentagon și cu un lobbyst american specializat pe Rusia.

Tot în vară, BBC relata că British Petroleum a acceptat să plătească miliarde de dolari către Frank Timiș, într-o tranzacție suspectă.

În vara anului 2018, Frank Timiș a cheltuit 5,5 milioane de dolari pentru achiziția unei case în localitatea australiană Perth, locul în care s-a refugiat în anii `80 când a plecat din România. Proprietatea, cumpărată de Timiș alături de soția sa, Carmen, este amplasată în suburbia City Beach a Perth-ului, în vestul Australiei, cu ieșire la Oceanul Indian.

Profit.ro a relatat recent că Frank Timiș a intrat puternic în afaceri cu monede virtuale și a stârnit un nou scandal.

viewscnt
Afla mai multe despre
trencadis corp
software
frank timiș
acțiuni