Vânzările auto din China au scăzut din nou, a 15-a lună de declin

Vânzările auto din China au scăzut din nou, a 15-a lună de declin
scris 14 oct 2019

Piața auto chineză - cea mai mare din lume - a înregistrat în septembrie o scădere a vânzărilor de 5,2%, a 15-a lună consecutivă de declin, după un recul de 6,9% în august și de 4,3% în iulie, arată datele publicate luni de Asociația Producătorilor Auto din China (CAAM), transmite Reuters.

ULTIMA ORĂ Nouriel Roubini, "Dr. Doom", vine în România. Detalii AICI

Luna trecută, s-au livrat în China 2,27 milioane de vehicule. În urma reducerii subvențiilor la achiziționarea de automobile electrice și hibride, vânzările pe acest segment au scăzut cu 34,2% în septembrie, a treia lună consecutivă de declin. CAAM se așteaptă ca anul acesta livrările de vehicule electrice și hibride să crească, dar într-un ritm mai lent, la 1,5 milioane, față de 1,6 milioane previzionate anterior, scrie Agerpres.

VIDEO Cum sunt aruncate bagajele la aeroport. Ministrul Transporturilor atacă firma de handling Globeground: Să vadă tot poporul! CITEȘTE ȘI VIDEO Cum sunt aruncate bagajele la aeroport. Ministrul Transporturilor atacă firma de handling Globeground: Să vadă tot poporul!

Septembrie și octombrie, cunoscute ca "septembrie de aur și octombrie de argint" de specialiștii auto chinezi, sunt percepute ca perioadele de vârf ale sezonului pentru vânzări, clienții revenind în mod tradițional să facă achiziții după perioada verii.

viewscnt
Afla mai multe despre
china
piata auto