Trei oferte pentru furnizarea de echipamente IT necesare aplicației ECRIS a Ministerului Justiției

Trei oferte pentru furnizarea de echipamente IT necesare aplicației ECRIS a Ministerului Justiției
Adrian Dumitrache
Adrian Dumitrache
scris 10 mar 2023

Ministerul Justiției a primit trei oferte pentru furnizarea de echipamente de procesare și stocare în cadrul unui proiect care vizează virtualizarea și centralizarea aplicației ECRIS 4 și implementarea Dosarului Electronic Național. Bugetul procedurii a fost estimat la 74,4 milioane de lei, fără TVA, pentru 12 luni de la data atribuirii.

Ofertele au fost depuse de Maguay Computers, asocierea formată din Orange Romania (lider) și Orange Romania Communications (fost Telekom Romania Communications) și asocierea formată din Connections Consult (lider) și Asseco SEE.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

13 iunie - Eveniment Profit.ro - Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Depozitarul Central, Evergent Investments, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro - Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, imobiliare.ro, Meta Estate, Nordis
25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
Armata cumpără routere de peste 500 milioane lei. 11 ofertanți CITEȘTE ȘI Armata cumpără routere de peste 500 milioane lei. 11 ofertanți

Profit.ro a anunțat, în decembrie 2022, că Metaminds a câștigat, în urma unei licitații, un contract de 46,99 milioane de lei, fără TVA, pentru furnizarea de echipamente de rețea și de securitate în cadrul proiectului care vizează virtualizarea și centralizarea aplicației ECRIS 4 și implementarea Dosarului Electronic Național.

Echipamentele vor fi livrate în termen de doi ani și lista acestora include, printre altele, router - 368 bucăți, switch - 954 bucăți și ups comunicații - 211 bucăți.

Prin anunțul de participare, licitația a fost estimată la 47,14 milioane de lei, fără TVA.

Vivre Deco intră în insolvență CITEȘTE ȘI Vivre Deco intră în insolvență

"La momentul actual, sistemul ECRIS este implementat la nivel național, distribuit în 237 de locații (instalări la nivelul instanțelor de judecată), rulează pe tehnologie Microsoft (Windows Server 2008 R2 si SQL 2008 Standard), susținând astfel activitățile specifice din cadrul sistemului judiciar. În cadrul acestui proiect vor fi create mediile virtualizate la nivelul tribunalelor și al curților de apel în care să fie centralizate aplicațiile ECRIS din cele 237 de instanțe de judecată, această reorganizare conducând la o mai bună gestionare a resurselor implicate în administrarea acestor sisteme, creșterea eficienței energetice a infrastructurii hardware prin utilizarea de echipamente de ultimă generație, îmbunătățirea securității și disponibilității  serviciilor IT, asigurarea unei arhitecturi unitare în instanțe, realizându-se astfel și o eficientizare a activității informatice la nivel național", scrie în caietul de sarcini al licitației.

Fiscul trebuie să restituie gigantului GlaxoSmithKline peste 20 milioane lei CITEȘTE ȘI Fiscul trebuie să restituie gigantului GlaxoSmithKline peste 20 milioane lei

În document se precizează că, prin crearea unei baze de date la nivel central, pe lângă asigurarea migrării rapide a datelor în ECRIS 5, va fi posibilă implementarea la nivel național a aplicației Dosarul Electronic Național.

"În prezent, la nivelul celor 15 Curți de Apel funcționează 4 versiuni diferite ale aplicației Dosarul Electronic, fiecare dintre acestea având propriul sistem de autentificare și funcționalități diferite, fapt care îngreunează accesul justițiabililor la dosarele electronice din Justiție. Un alt mare avantaj al implementării într-o astfel de arhitectură a aplicației Dosarul Electronic la nivel național, îl reprezintă sporirea securității prin dezactivarea celor 15 puncte de acces din internet la sistemul WAN al Justiției, aferente celor 15 instalări actuale ale Dosarului Electronic disponibile la nivelul Curților de Apel", se afirmă în document.

Două oferte pentru managementul traficului și prioritizarea transportului public în orașul Constanța. Proiectul depășește 32 milioane de lei CITEȘTE ȘI Două oferte pentru managementul traficului și prioritizarea transportului public în orașul Constanța. Proiectul depășește 32 milioane de lei

În noiembrie 2022, Connections Consult a câștigat o licitație pentru furnizarea de servicii de consultanță/expertiză IT pentru dezvoltarea, testarea și punerea în funcțiune a noului sistem de management al cauzelor ECRIS 5, inclusiv servicii de instruire a personalului. Compania a fost unicul ofertant în cadrul procedurii, estimată la 40,011 milioane de lei, fără TVA. Mai multe detalii AICI.

viewscnt
Afla mai multe despre
licitatie
atribuire
ministerul justiției
ecris