Un vicepreședinte Orange Franța va fi noul director de marketing al Orange Romania, de la 1 mai

Un vicepreședinte Orange Franța va fi noul director de marketing al Orange Romania, de la 1 mai

Yves Martin, noul director de marketing al Orange Romania

Adrian Dumitrache
Adrian Dumitrache
scris 30 mar 2016

Unul dintre vicepreședinții Orange Franța, Yves Martin, va prelua de la 1 mai funcția de director de marketing al Orange România, ocupată în prezent de Julien Ducarroz, care va conduce subsidiara grupului francez din Republica Moldova.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

“Orange anunță numirea lui Yves Martin în noul rol de director de marketing (Chief Marketing Officer), începând cu 1 mai. Yves va coordona strategia și activitățile de marketing, online, TV, customer insights, brand & comunicare, precum și noile direcții de business, respective servicii de comunicații fixe și Orange Money”, se arată într-un comunicat al operatorului român de telefonie mobilă.

Cu 19 ani de experiență în domeniul telecomunicațiilor, Martin și-a început cariera la France Telecom Mobile în 1997, ca expert pe zonele de SIM, WAP și servicii Over the Air (OTA).

CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Asociația Investitorilor sesizează ASF pentru un caz de incompatibilitate la BVB

Între anii 2000 și 2014 a îndeplinit mai multe roluri în cadrul Orange, preluând responsabilități cu impact în performanța financiară (P&L) atât la nivel de grup, cât și la nivel local, printre care Group Device Director, Chief of Staff pentru Senior Vice President pe Europa, Chief Sales Officer și Chief Marketing Officer la Orange Elveția și vicepreședinte pentru roaming al grupului Orange.

În ultimii doi ani, Martin a ocupat funcția de vicepreședinte de marketing pentru zonele de Home și Convergență la Orange Franța, unde a coordonat activitățile de voce fixă, internet în bandă largă și smart home, într-o perioadă în care numărul de clienți de fibră optică s-a triplat.

“Noul model de organizare a activitățlor comerciale este menit să consolideze poziția Orange de lider al pieței de telefonie mobilă și să asigure succesul în dezvoltarea serviciilor convergente. Astfel, activitățile comerciale ale Orange România vor fi organizate în jurul următoarelor verticale: Marketing, sub coordonarea lui Yves Martin, Sales & Distribution, sub coordonarea lui Claudiu Dragomir, Business to Business, sub coordonarea lui Florin Popa și Customer Service, sub coordonarea Irinei Matea”, se mai arată în comunicat.

Actualul director comercial al Orange România, responsabil și de partea de marketing, Julien Ducarroz, va deveni directorul general al Orange Moldova de la 1 mai.

El și-a început activitatea la Orange Romania în urmă cu 7 ani și a coordonat strategia comercială a operatorului.

Orange este lider pe piața de telefonie mobilă din România, cu 10,177 milioane de clienți și venituri de 947 milioane de euro la 31 decembrie 2015.

Orange România este parte a grupului francez Orange.

viewscnt
Afla mai multe despre
orange
marketing
director
numire