Valeriu Nicolae demisionează din funcția de secretar de stat la Ministerul Muncii: A fost slujba cea mai grea și cea mai ingrată

Valeriu Nicolae demisionează din funcția de secretar de stat la Ministerul Muncii: A fost slujba cea mai grea și cea mai ingrată
Profit.ro
Profit.ro
scris 4 aug 2016

Valeriu Nicolae anunță că părăsește funcția de secretar de stat la Ministerul Muncii, pe care o deține din luna martie, în favoarea unei poziții "foarte bune, în străinătate, câștigată prin concurs", și spune că a fost "slujba cea mai grea și cea mai ingrată" și că nu și-ar dori o experiență similară.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Valeriu Nicolae, care a fost și consilier pentru integrare socială și problemele romilor în Cabinetul Cioloș, spune, într-un articol publicat în Dilema Veche, că "oboseala și căderea fizică sunt motivele principale" ale plecării sale, dar și că "eșecurile în a schimba mult mai multe, în special pe problema violenței domestice și a reformării aparatului administrativ, atitudinea de «mi se rupe» a cîtorva dintre cei mai decenți oameni din interiorul ministerului, blocajele decizionale și mîrlănismul biro-politicienilor din ministere ar fi putut, toate, să justifice lejer" plecarea, scrie News.ro.

"Părăsesc Guvernul pentru o poziție foarte bună, în străinătate, poziție cîștigată prin concurs. De acolo cred că voi putea să ajut mai eficient. Ar fi trebuit să mă fi dus de cîteva luni bune și am aplicat înainte de a mă alătura Guvernului, cînd încă eram într-o poziție relativ similară, lucrînd pentru o organizație internațională", scrie Valeriu Nicolae.

El consideră că sunt și lucruri pentru care ar fi meritat să continue activitatea la minister.

"Sunt multe motive pentru care ar fi fost bine să continui în minister. Oamenii senzaționali cu care lucrez, un prim-ministru pe care l-aș lua oricînd acasă, posibilitatea de a schimba cîteva lucruri în mod fundamental și cu un impact bun pentru cîteva sute de mii de oameni sau poate mai mulți. Adrenalina schimbărilor permanente, posibilitatea de a întîlni oameni foarte deștepți și lucrurile neterminate m-au făcut să amîn decizia de a pleca", enumeră el.

Legea pensiilor va fi modificată pentru a înlătura unele inechități CITEȘTE ȘI Legea pensiilor va fi modificată pentru a înlătura unele inechități

Valeriu Nicolae, fondator al Policy Center for Roma and Minorities, precizează că nu are de gând să abandoneze proiectele legate de romi și să-i părăsească pe "puștii din Ferentari".

"Nu am nici un gînd să părăsesc puștii din Ferentari. Am cîteva planuri serioase de a pune umărul (nu pe Facebook) la crearea unor mecanisme pentru a avea, în cîțiva ani, un grup puternic de tehnicieni capabili să reformeze administrația publică. Să ajut jurnalismul cinstit de investigație. Să păstrez și să construiesc legăturile cu oamenii super pe care i-am cunoscut în lunile astea cît în niște ani", precizează fostul secretar de stat.

El declară că nu știe dacă ceea ce a făcut cât a deținut această funcție a fost sau nu folositor, remarcând că a văzut îndeajuns de multe declarații pompoase de sfârșit de mandat, care i s-au părut penibile.

"În acest moment, mi se pare că slujba asta a fost cea mai grea și cea mai ingrată și că nu mi-aș dori în nici un caz o experiență similară. Sigur, situația în care am ajuns în această poziție a fost excepțională și un Guvern cu cîțiva tehnocrați pierduți într-o administrație anesteziată de generații după generații de politicieni catastrofali nu este o experiență tipică", conchide el.

viewscnt
Afla mai multe despre
ministerul muncii
valeriu nicolae