Inspectorii Antifraudă s-au împărțit pe posturi pentru serviciile județene care ar trebui să devină operaționale de la 1 iulie 2025, toți angajații în cauză având alocat un post vacant, astfel că nu mai este necesară organizarea de concursuri de departajare în cazurile în care mai multe persoane ar fi optat pentru același post, potrivit informațiilor Profit.ro.
O firmă de servicii contabilitate din România a fost ținta unui atac cibernetic, în urma căruia atacatorii au accesat ilegal datele personale ale mai multor salariați ai clienților săi.
Deficitul bugetar pentru primele patru luni din acest an s-a situat la 2,94% din PIB, potrivit informațiilor obținute de Profit.ro, ceea ce arată o înrăutățire față de finele lunii martie din acest an, când deficitul bugetar s-a aflat la 2,3% din PIB. Comparativ cu primele patru luni de anul trecut, situația bugetară este în deteriorare, deficitul real din primele patru luni de anul trecut fiind de 2,7% dacă dăm deoparte impactul de 0,53% determinat de plata anticipată, tot în aprilie, și a pensiilor aferente lunii mai.
Inspectorii antifraudã din cadrul Direcției generale antifraudã fiscalã (DGAF) au verificat o societate din Suceava, la care au estimat sume suplimentare de plată, taxe și impozite, de 2,2 milioane lei, după ce au constatat că dezvoltatorul imobiliar înregistra în contabilitate doar o parte din sumele încasate la vânzarea imobilelor, inclusiv cu scopul de a nu pierde regimul de impozitare pentru microîntreprinderi, considerat mai avantajos decât impozitarea profitului.
Președintele interimar Ilie Bolojan spune că suntem deja practic într-o criză bugetară, pentru că România cheltuie mai mult decât își permite, de mulți ani.
Ca urmare a valorificãrii rezultatelor digitalizãrii, respectiv prelucrãrii datelor din sistemul electronic e-Factura, inspectorii antifraudã din cadrul Direcției generale antifraudã fiscalã (DGAF) au inițiat verificãri la o societate din București, care a declarat achiziții fictive de 17,8 milioane de lei și a beneficiat, astfel, de un avantaj fiscal în valoare de peste 5 milioane de lei, reprezentând TVA și impozit pe profit.
Un sondaj intern al Romanian Business Leaders, care nu are reprezentativitate națională, dar la care au răspuns 417 de antreprenori, este prezentat ca indicând o nervozitate mare în rândul acestora. Un climat politic instabil, dominat de discurs anti-investiții și retorică economică populistă, va avea consecințe directe și grave asupra economiei reale.
Uniunea Europeană și NATO sunt singura opțiune pentru mediul de afaceri, iar orice semnal care să schimbe de pe această traiectorie va avea consecințe grave pentru viața de zi cu zi a fiecărui român, atenționează Iulian Stanciu, președinte executiv al eMAG și membru al board-ului Confederației Patronale Concordia.
Guvernul interimar intenționează să se adreseze Parlamentului pentru a identifica o soluție de promovare a unui proiect care să acopere reforma fiscală prevăzută în planul fiscal pe șapte ani cu Comisia Europeană (CE) și în PNRR, a declarat ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE), Marcel Boloș, atrăgând atenția că reforma fiscală "este un subiect de tip red line", pe care CE nu acceptă modificări. Potrivit informațiilor Profit.ro, intenția executivului este, așa cum ar fi și de așteptat, ca un astfel de proiect să nu fie inițiat înainte de turul doi al alegerilor prezidențiale. Trebuie menționat că ministrul Finanțelor, Barna Tanczos, a declarat anterior că reforma fiscală nu poate fi adoptată fără consultare publică și trebuie abordată de următorul guvern.
Dan Șucu, președintele Confederației Patronale Concordia, face un apel către mediul de afaceri și clasa politică și le cere celor doi candidați rămași în cursa prezidențială - George Simion și Nicusor Dan - să declare public că nu vor susține măriri de taxe, că nu vor schimba drumul european și atlantic al României și că vor respecta democrația, libertatea, proprietatea privată și domnia legii.