Administrația Trump ar putea propune doar modificări minore ale acordului comercial NAFTA

Administrația Trump ar putea propune doar modificări minore ale acordului comercial NAFTA
Profit.ro
Profit.ro
scris 30 mar 2017

Administrația de la Casa Albă a semnalat Congresului că va propune doar niște modificări minore ale Acordului Nord-American de Liber Schimb (NAFTA) în negocierile cu Mexicul și Canada, chiar dacă președintele Donald Trump l-a calificat în timpul campaniei electorale drept un dezastru, relatează Wall Street Journal.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Potrivit unei propuneri a reprezentantului pentru Comerț al SUA care a circulat în Congres, Statele Unite vor menține unele dintre cele mai controversate prevederi ale NAFTA, inclusiv o comisie de arbitraj care permite investitorilor din cele trei țări să evite litigiile în justiție, scrie News.ro.

Proiectul, analizat de Wall Street Jpurnal, vorbește despre ”îmbunătățirea procedurilor de rezolvare a disputelor”, în loc de eliminarea comisiilor.

În mod similar, Statele Unite nu se vor folosi de negocieri pentru influențarea politicilor valutare străine sau pentru a atinge ținte numerice pentru deficitele comerciale bilaterale, așa cum cereau unele voci.

Una dintre schimbările cu implicațiile cele mai mari ar permite unei țări membre NAFTA să reintroducă tarife în cazul unui val de importuri care ”provoacă daune grave sau riscă să provoace daune grave” unei industrii interne.

Cele 7 plafoane fiscale de care trebuie să ții cont în acest an CITEȘTE ȘI Cele 7 plafoane fiscale de care trebuie să ții cont în acest an

Proiectul ar putea fi revizuit. Administrația de la Casa Albă trebuie să informeze Congresul cu 90 de zile înainte de începerea oficială a negocierilor pentru NAFTA.

Nu este clar dacă Mexicul și Canada vor accepta modificările.

viewscnt
Afla mai multe despre
trump
nafta