Alte două percheziții în dosarul care vizează Programul Prima Casă; o persoană a fost arestată preventiv și alte nouă sunt cercetate sub control judiciar

Alte două percheziții în dosarul care vizează Programul Prima Casă; o persoană a fost arestată preventiv și alte nouă sunt cercetate sub control judiciar
Profit.ro
Profit.ro
scris 16 aug 2018

Polițiștii au făcut alte două percheziții în București și în județul Ilfov la sediul unei societăți comerciale specializate în servicii de consultanță în domeniul obținerii de locuințe prin programe sociale, precum și la domiciliul administratorului acesteia, care este cercetat pentru înșelăciune și evaziune fiscală, în dosarul care vizează Programul Prima Casă și Fondul Național de Garantare a Creditelor. În total, o persoană a fost arestată preventiv și ale nouă au fost puse sub control judiciar.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice au continuat investigațiile în dosarul care vizează Programul Prima Prima Casă, în care se fac angajați ai Fondului de Garantare a Creditelor sunt cercetați pentru că au cerut și au luat mită pentru soluționarea cererilor unor beneficiari ai acestui program, scrie News.ro.

Astfel, polițiștii au mai făcut două percheziții în București și în Ilfov la sediul unei societăți comerciale care oferă consultanță în acest domeniu, precum și la domiciliul administratorului acesteia, care este cercetat pentru înșelăciune și evaziune fiscală, fiind ridicate mai multe documente pe baza cărora ar fi fost obținute credite și contracte de prestări servicii încheiate cu diverși parteneri implicați în acest dosar.

Politicile comerciale ale președintelui Trump au dus la aprecierea dolarului, contrar dorinței președintelui CITEȘTE ȘI Politicile comerciale ale președintelui Trump au dus la aprecierea dolarului, contrar dorinței președintelui

Față de administrator s-a dispus în 3 august măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.

În total, în acest dosar au fost audiate 60 de persoane, față de două dintre acestea fiind continuată urmărirea penală pentru cumpărare de influență. De asemenea, o persoană a fost arestată preventiv pentru trafic de influență în formă continuată, iar alte nouă au fost puse sub control judiciar.

Totodată, au fost audiate, în calitate de martor, 60 de persoane, față de 2 dintre acestea fiind dispusă continuarea urmăririi penale sub aspectul savârșirii infracțiunii de cumpărare de influență.

În 19 iulie, polițiștii au făcut 23 de percheziții domiciliare în București și în Ilfov, la Fondul de Garantare a Creditelor și la birourile și domiciliile unor angajați care se ocupă de Programul Prima Casă.

Angajații ar fi cerut mită între 200 și 500 de euro pentru a urgenta soluționarea dosarelor primite pentru Progamul prima Casă, în cazul a 60 de dosare fiind folosită această practică. În acest caz este implicat și un șef de serviciu din cadrul Fondului Național de Garantare a Creditelor, alte persoane implicate fiind diverși funcționari și intermediari, printre care și un militar.

"În concret, cei în cauză condiționează soluționarea cererilor petenților, beneficiari ai unor programe sociale ce implică garanții din partea statului român, de primirea unor foloase patrimoniale necuvenite în mod direct sau prin intermediul unor apropiați, fiind creat astfel un mecanism între funcționarii instituției din diverse compartimente, având ca scop obținerea de beneficii personale. În acest mod nu se respectă ordinea înregistrării cererilor, nu sunt acordate șanse egale și este încălcat accesul liber al beneficiarilor de bună credință, câștigători fiind doar cei ce se încadrează în ,,prioritățile” angajaților, în schimbul sumelor de bani date ca recompensă", spunea atunci IGPR.

viewscnt
Afla mai multe despre
perchezitii
prima casa
fondul de garantare