Amenzi de 252.000 lei aplicate într-o singură zi pentru angajatorii din București

Amenzi de 252.000 lei aplicate într-o singură zi pentru angajatorii din București
scris 16 feb 2021

Inspectoratul Teritorial de Muncă a întreprins o acțiune de control în domeniul construcțiilor, în București, pe străzile str. Verzișori, str. Avalanșei și str. Constantin Mile cu sprijinul a 4 echipaje de poliție din cadrul D.G.P.M.B., respectiv 8 lucrători.

Obiectivele acțiunii au fost identificarea și combaterea muncii nedeclarate, verificarea modului de respectare a dispozițiilor legale în domeniul securității și sănătății în muncă și modul de respectarea a prevederilor Legii nr. 55/2020 pentru limitarea răspândirii infecției cu SARS –CoV-2 (COVID 19).

INFOGRAFIC Surpriza economică “uriașă” din T4 determină analiștii să revizuiască în sus creșterea economică pe 2021. Recuperarea completă din criza COVID-19, mai rapidă decât era așteptat CITEȘTE ȘI INFOGRAFIC Surpriza economică “uriașă” din T4 determină analiștii să revizuiască în sus creșterea economică pe 2021. Recuperarea completă din criza COVID-19, mai rapidă decât era așteptat

Au fost efectuate 10 controale de specialitate în domeniul relațiilor de muncă și în domeniul securității și sănătății în muncă.

Din totalul de 69 de persoane identificate pe baza de fișă de identificare prevăzută de H.G. nr. 488/2017, 58 de persoane au încheiate contracte individuale de muncă în formă scrisă. 11 persoane desfășurau activități fără a avea încheiate în formă scrisă contracte individuale de muncă conform art. 16 alin. 1 din Legea nr. 53/2003 – Codul muncii, republicată, modificată și completată;

Au fost dispuse 3 sistari de activitate în domeniul securității și sănătății în muncă și au fost aplicate 6 sancțiuni contravenționale, valoarea amenzilor aplicate fiind de 252.000 lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
itm
amenzi