ANAF a lansat o nouă modalitate de a depune Declarația Unică, care ar trebui să funcționeze și în cazul în care cade site-ul

ANAF a lansat o nouă modalitate de a depune Declarația Unică, care ar trebui să funcționeze și în cazul în care cade site-ul
Marius Oncu
Marius Oncu
scris 13 iul 2018

Declarația Unică poate fi depusă online prin accesarea https://declunica.anaf.ro/, o aplicație informatică dedicată, potrivit ANAF. Această modalitate de depunere a declarației ar trebui să funcționeze și în cazul în care site-ul ANAF întâmpină. din nou, probleme. Nouă aplicație poate fi utilizată doar cu numele de utilizator și parola contului personal din Spațiul Privat Virtual. Declarația poate fi depusă până la 31 iulie, după ce Guvernul a extins joi termenul inițial, dată de 16 iulie.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Termenul limită pentru depunere a fost extins deoarece problemele tehnice ale sistemului IT al ANAF îngreunau depunerea online, iar din totalul de aproximativ 1 milion de persoane care trebuie să depună declarația, doar jumătate au făcut acest lucru, online, la ghișeele ANAF sau prin poștă.

Șantierele Fincantieri în România – Vard Brăila și Vard Tulcea – pregătite să construiască nave militare CITEȘTE ȘI Șantierele Fincantieri în România – Vard Brăila și Vard Tulcea – pregătite să construiască nave militare

"Pentru a simplifica completarea și depunerea online a Declarației Unice, Ministerul Finanțelor Publice - ANAF pune la dispoziția contribuabililor o aplicație informatică dedicată, care poate fi accesată la adresa https://declunica.anaf.ro/", potrivit unui comunicat al ANAF.

Declarația Unicăpoate fi completată și depusă de la adresa https://declunica.anaf.ro/ dacă sunt utilizate numele de utilizator și parola contului personal din Spațiul Privat Virtual.

ANAF recomandă utilizarea din timp a aplicației dedicate completării și depunerii online a Declarației Unice, pentru a se evita îngreunarea procedurii de depunere de către un număr mare de utilizatori înregistrați simultan în sistem.

Contribuabilii care depun electronic Declarația Unică beneficiază de bonificația de 5% din impozitul pe venit plãtit integral pânã la 15 martie 2019 inclusiv, reprezentând obligațiile fiscale anuale pentru anul 2018. O bonificație de 5% se acordă, de asemenea, și pentru contribuțiile sociale datorate potrivit legii.

viewscnt
Afla mai multe despre
anaf
declaratia unica
fisc
online