Aproape un sfert din firmele participante la un sondaj PwC - vizate de inspecții fiscale, mai mult de jumătate s-au dus la judecători

Aproape un sfert din firmele participante la un sondaj PwC - vizate de inspecții fiscale, mai mult de jumătate s-au dus la judecători
scris 7 mar 2019

Aproape un sfert dintre cele 139 de companii din România participante la un sondaj PwC au fost vizate de inspecții fiscale anul trecut, iar mai mult de jumătate dintre cele care au primit o soluție negativă sau parțial favorabilă la contestarea actelor de impunere au ales să atace actele de impunere în justiție.

Conform sondajului, inspecțiile derulate de Departamentul Antifraudă Fiscală au fost, în primele 9 luni din 2018, cu 45% mai multe în comparație cu același interval al anului anterior. Din această perspectivă, 22% dintre participanții la cercetarea PwC au menționat o creștere a numărului de controale fiscale efectuate, în 2018, față de 8% în 2017, scrie Agerpres.

Obligațiile fiscale ale unui programator român, care lucrează de acasă pentru o firmă din străinătate CITEȘTE ȘI Obligațiile fiscale ale unui programator român, care lucrează de acasă pentru o firmă din străinătate

Din eșantionul de 139 de companii chestionate în cadrul sondajului PwC, 18% nu au fost niciodată subiectul unei inspecții fiscale, în timp ce 24% au fost controlate înainte de anul 2013.

Dintre cei care au primit o soluție negativă sau parțial favorabilă la contestarea actelor de impunere, un procent majoritar de 56% a ales să atace actele de impunere în justiție.

De asemenea, din totalul cazurilor în care s-a mers cu acțiune în justiție, în aproximativ 15% dintre situații instanța a anulat actele de impunere, iar în celelalte cazuri (85%) dosarul este încă pe rolul instanțelor judecătorești, într-o fază incipientă.

viewscnt
Afla mai multe despre
inspectii fiscale
pwc