Cel mai mare număr mediu de salariați s-a înregistrat anul trecut în sectorul serviciilor de piață

Cel mai mare număr mediu de salariați s-a înregistrat anul trecut în sectorul serviciilor de piață
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 nov 2018

Firmele de servicii de piață au deținut, anul trecut, cea mai mare pondere în ceea ce privește numărul mediu de salariați (35,4%), din totalul de 4,079 milioane de angajați, acestea fiind urmate de cele din industrie (34,2%), potrivit datelor provizorii publicate miercuri de Institutul Național de Statistică (INS).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Anul trecut, 46,7% din numărul total de firme active au avut activitate principală serviciile de piață. Comparativ cu anul 2016, numărul total de companii a crescut cu 5%, până la 525.660, scrie News.ro.

În anul 2017, numărul mediu de salariați a crescut cu 2,2% față de anul 2016, iar mărimea medie a unei firme din industrie a fost de circa 25,3 salariați, în timp ce în comerț a fost de circa 5,1 salariați, potrivit INS.

România, pe ultimul loc în Uniunea Europeană la utilizarea televizoarelor inteligente pentru servicii de streamig CITEȘTE ȘI România, pe ultimul loc în Uniunea Europeană la utilizarea televizoarelor inteligente pentru servicii de streamig

La sfârșitul anului 2017, sectorul industrie însuma 55.079 de firme, respectiv 10,5% din totalul întreprinderilor active din domeniul economic (industrie, construcții, comerț și servicii de piață).

”Structura investițiilor brute în cadrul sectoarelor de activitate economică se prezintă astfel: industrie 38,3%, servicii de piață 32,7%, construcțiile 14,6%, iar comerțul 14,4%”, se arată în comunicat.

În ceea ce privește cifra de afaceri, ponderea cea mai mare, din totalul de 81,11 miliarde de lei (17,76 miliarde de euro), a fost deținută de întreprinderile cu activitate principală de comerț (40,3%), întreprinderile din construcții deținând doar 5,5%, potrivit INS.

viewscnt
Afla mai multe despre
salariati
ins
servicii