Clotilde Armand cere ANAF să confiște bani de la unele restaurante

Clotilde Armand cere ANAF să confiște bani de la unele restaurante
scris 30 sep 2022

Primarul Sectorului 1 Clotilde Armand anunță că a sesizat Agenția Națională de Administrare Fiscală să confiște de la un restaurant din parcul bucureștean Herăstrău aproximativ 1 milion de euro, bani obținuți ilegal după ce administratorii ar fi ignorat dispozițiile de suspendare a activității date de Poliția Locală. Ea precizează că la acest moment sunt în evidențe 10 unități în această situație.

”Ce facem la Sectorul 1 este o premieră în România: încasările teraselor, restaurantelor, cluburilor și barurilor, care aleg să rămână deschise pentru clienți până la data autorizării, după ce poliția locală le-a suspendat activitatea, vor fi confiscate și virate la bugetul de stat. Am mai sesizat ANAF-ul cu alte două astfel de cazuri, un restaurant și un bar situate în zona centrală, iar suma totală care urmează să fie confiscată de la cele trei unități de alimentați publică este de aproximativ 8 milioane lei”, a anunțat edilul.

PROFIT NEWS TV Rareș Bogdan: Sunt profund mâhnit, gazul care se extrage de la Black Sea Oil & Gas, primul gaz din platforma continentală, deja a fost contractat de grupul Engie pe trei ani CITEȘTE ȘI PROFIT NEWS TV Rareș Bogdan: Sunt profund mâhnit, gazul care se extrage de la Black Sea Oil & Gas, primul gaz din platforma continentală, deja a fost contractat de grupul Engie pe trei ani

Ea precizează că este vorba despre o prevedere legală pe care primarii din întreaga țară o au la dispoziție, dar pe care nu o aplică din diverse motive: “Desfășurarea oricărui exercițiu comercial în perioada suspendării activității comerciale se sancționează cu amendă, iar veniturile realizate ilicit în perioada dintre data suspendării activității comerciale și momentul constatării contravenției se confiscă și se fac venit la bugetul de stat” (OG nr. 99/2000 privind comercializarea produselor și serviciilor de piață).

Conform lui Clotilde Armand, în acest moment, în evidențele Poliției Locale sunt aproximativ 10 unități, dintre care 5 în incinta Parcului Herăstrău, zonă pentru care există frecvent sesizări privind tulburarea liniștii publice, care funcționează în continuare, deși au activitatea suspendată.

”Vom aplica aceeași procedură de sesizare a ANAF și în cazul acestora, fără nicio discriminare! Tot ce au încasat în această perioadă sunt venituri ilicite care trebuie să ajungă la bugetul de stat. Tocmai că este ceva nou, am analizat în ultima perioadă această situație, și am stabilit o procedură de lucru împreună cu reprezentanții Poliției Locale, dar și ai altor instituții ale statului, pentru a pune în aplicare legea. Încurajăm activitățile comerciale desfășurate în cadrul legal, reglementat, dar cei care au impresia că regulile sunt pentru alții și ei nu pot fi atinși să știe că nu vom mai permite activități ilegale care ar putea dăuna cetățenilor din Sectorul 1”, conchide primarul.

viewscnt
Afla mai multe despre
anaf
clotilde armand