Corupția diminuează veniturile din taxe cu 1.000 de miliarde de dolari la nivel global

Corupția diminuează veniturile din taxe cu 1.000 de miliarde de dolari la nivel global
Profit.ro
Profit.ro
scris 5 apr 2019

Combaterea corupției ar putea genera venituri suplimentare din taxe în valoare de 1.000 de miliarde de dolari anual la nivel global, sau 1,25% din PIB-ul mondial, arată un studiu publicat joi de Fondul Monetar Internațional (FMI), transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Pe lângă majorarea veniturilor guvernamentale, combaterea corupției ar contribui de asemenea la reducerea risipei și are o contribuție chiar și la îmbunătățirea performanțelor școlare în cazul elevilor de la școlile de stat. De asemenea, îmbunătățește încrederea în guvern în rândul opiniei publice, scrie Agerpres.

Decizie finală pentru indemnizația de creștere a copilului: nu mai poate fi tăiată CITEȘTE ȘI Decizie finală pentru indemnizația de creștere a copilului: nu mai poate fi tăiată

Studiile anterioare au arătat că industriile extractive, precum mineritul sau forajele petroliere, sunt o zonă propice pentru corupție, la fel ca și procedurile de achiziții și administrarea companiilor de stat. 

Printre recomandările FMI în vederea combaterii corupției se numără profesionalizarea corpului funcționarilor, inclusiv angajarea pe bază de merit, precum și nevoia unor legislații fiscale și coduri de business simplificate pentru a evita tentația mitei.

viewscnt
Afla mai multe despre
coruptie
taxe