Corupția diminuează veniturile din taxe cu 1.000 de miliarde de dolari la nivel global

Corupția diminuează veniturile din taxe cu 1.000 de miliarde de dolari la nivel global
scris 5 apr 2019

Combaterea corupției ar putea genera venituri suplimentare din taxe în valoare de 1.000 de miliarde de dolari anual la nivel global, sau 1,25% din PIB-ul mondial, arată un studiu publicat joi de Fondul Monetar Internațional (FMI), transmite Reuters.

Pe lângă majorarea veniturilor guvernamentale, combaterea corupției ar contribui de asemenea la reducerea risipei și are o contribuție chiar și la îmbunătățirea performanțelor școlare în cazul elevilor de la școlile de stat. De asemenea, îmbunătățește încrederea în guvern în rândul opiniei publice, scrie Agerpres.

Decizie finală pentru indemnizația de creștere a copilului: nu mai poate fi tăiată CITEȘTE ȘI Decizie finală pentru indemnizația de creștere a copilului: nu mai poate fi tăiată

Studiile anterioare au arătat că industriile extractive, precum mineritul sau forajele petroliere, sunt o zonă propice pentru corupție, la fel ca și procedurile de achiziții și administrarea companiilor de stat. 

Printre recomandările FMI în vederea combaterii corupției se numără profesionalizarea corpului funcționarilor, inclusiv angajarea pe bază de merit, precum și nevoia unor legislații fiscale și coduri de business simplificate pentru a evita tentația mitei.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
coruptie
taxe