Costul orar al forței de muncă a crescut

Costul orar al forței de muncă a crescut
scris 4 dec 2019

Costul orar cu forța de muncă, un indicator al poverii salariale pentru angajatori, a crescut, în trimestrul al treilea, cu 13,18%, comparativ cu același trimestru al anului trecut, arată datele publicate, miercuri, de Institutul Național de Statistică (INS).

Indicele trimestrial al costului orar al forței de muncă este un indicator pe termen scurt care permite evaluarea tendințelor costurilor orare suportate de angajator cu forța de muncă salariată, scrie News.ro.

Microîntreprinderile înregistrează cele mai multe restanțe la plată CITEȘTE ȘI Microîntreprinderile înregistrează cele mai multe restanțe la plată

Comparativ cu același trimestru al anului precedent, costul orar al forței de muncă (în formă ajustată după numărul zilelor lucrătoare) a crescut în toate activitățile economice.

Cele mai mari creșteri ale costului orar al forței de muncă (în formă ajustată după numărul zilelor lucrătoare) s-au regăsit în activitățile de învățământ (22,91%), respectiv în construcții (21,14%), activități profesionale, științifice și tehnice (17,63%), hoteluri și restaurante (16,39%) și activități de spectacole, culturale și recreative (16,23%).

Cele mai mici creșteri ale costului orar al forței de muncă (în formă ajustată după numărul zilelor lucrătoare) s-au înregistrat în sănătate și asistență socială (7,40%), distribuția apei, salubritate, gestionarea deșeurilor, activități de decontaminare (9,39%), industria extractivă (9,46%), informații și comunicații (9,49%), respectiv intermedieri financiare și asigurări (9,52%).

În trimestrul III 2019, costul orar al forței de muncă în formă ajustată (după numărul zilelor lucrătoare) a înregistrat o rată de creștere de 2,07% față de trimestrul precedent.

viewscnt
Afla mai multe despre
cost forta de munca
ins