Costul orar al forței de muncă a crescut

Costul orar al forței de muncă a crescut
Profit.ro
Profit.ro
scris 2 sep 2022

Costul orar al forței de muncă în formă ajustată (după numărul zilelor lucrătoare) a înregistrat o rată de creștere de 8,05%, în trimestrul II comparativ cu trimestrul I al acestui an, arată datele publicate de Institutul Național de Statistică (INS).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

”În trimestrul II 2022 comparativ cu trimestrul I 2022, costul orar al forței de muncă în formă ajustată (după numărul zilelor lucrătoare) a înregistrat o rată de creștere de 8,05%. În trimestrul II 2022 comparativ cu trimestrul II 2021, costul orar al forței de muncă în formă ajustată (după numărul zilelor lucrătoare) a înregistrat o rată de creștere de 11,67%”, arată datele INS.

Doar 30% dintre angajații din vânzări care și-au prezentat veniturile câștigă mai mult de 4.000 lei lunar. Unde sunt cele mai mari și cele mai mici salarii CITEȘTE ȘI Doar 30% dintre angajații din vânzări care și-au prezentat veniturile câștigă mai mult de 4.000 lei lunar. Unde sunt cele mai mari și cele mai mici salarii

Față de trimestrul I 2022, costul orar al forței de muncă (în formă ajustată după numărul zilelor lucrătoare) a crescut în toate activitățile economice. Cele mai semnificative creșteri ale costului orar al forței de muncă (în formă ajustată după numărul zilelor lucrătoare) s-au regăsit în producția și furnizarea de energie electrică și termică, gaze, apă caldă și aer condiționat (23,79%), industria extractivă (19,76%), învățământ1 (19,67%), respectiv intermedieri financiare și asigurări (16,92%), scrie News.ro.

Cele mai mici creșteri ale costului orar al forței de muncă (în formă ajustată după numărul zilelor lucrătoare) s-au regăsit în activitățile profesionale, științifice și tehnice (4,88%), respectiv sănătate și asistență socială (2,78%). Față de trimestrul anterior, componenta cheltuielilor directe2 (salariale) cu forța de muncă a crescut cu 8,05%, iar cea a cheltuielilor indirecte2 (non-salariale) cu 7,95%.

Trimestrul II 2022 comparativ cu trimestrul II 2021

Comparativ cu același trimestru al anului precedent, costul orar al forței de muncă (în formă ajustată după numărul zilelor lucrătoare) a crescut în toate activitățile economice.

Cele mai semnificative creșteri ale costului orar al forței de muncă (în formă ajustată după numărul zilelor lucrătoare) s-au regăsit în alte activități de servicii (21,07%), tranzacții imobiliare (17,85%), informații și comunicații (16,75%), respectiv comerț cu ridicata și cu amănuntul, repararea autovehiculelor și motocicletelor (15,04%).

Față de perioada analizată, cele mai mici creșteri ale costului orar al forței de muncă (în formă ajustată după numărul zilelor lucrătoare) s-au observat în activități de spectacole, culturale și recreative (8,60%), administrație publică (6,95%) și sănătate și asistență socială (2,59%).

Față de același trimestru al anului precedent, componenta cheltuielilor directe (salariale) cu forța de muncă a crescut cu 11,71%, iar componenta cheltuielilor indirecte (nonsalariale) cu 10,85%.

viewscnt
Afla mai multe despre
cost munca
ins