Creșterea economiei SUA a accelerat

Creșterea economiei SUA a accelerat
Profit.ro
Profit.ro
scris 26 apr 2019

Economia americană a accelerat în primul trimestru din 2019, peste estimările analiștilor analiștii, depășind efectele încetinirii pe plan global și a sporirii tensiunilor comerciale, arată estimarea preliminară publicată vineri de Departamentul american al Comerțului, transmit AP, MarketWatch și Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Potrivit datelor ajustate în funcție de variațiile sezoniere, PIB-ul SUA a crescut în ritm anual cu 3,2%, în primele trei luni din acest an, față de un avans de 2,2% în trimestrul patru din 2018 și o expansiune de de 2% previzionată de analiști pentru perioada ianuarie-martie 2019, arată Agerpres.

Cheltuielile administrației federale și ale autorităților locale au crescut cu 3,9% în primele trei luni din acest an, față de un declin de 1,3% în trimestrul patru din 2018. Este cel mai rapid ritm de creștere din ultimii trei ani.

ING Bank anunță când își mută sediul central, relocând 2.000 de angajați. Petr Kellner, cel mai bogat om de afaceri din Cehia, a cumpărat actualul sediu al băncii CITEȘTE ȘI ING Bank anunță când își mută sediul central, relocând 2.000 de angajați. Petr Kellner, cel mai bogat om de afaceri din Cehia, a cumpărat actualul sediu al băncii

Exporturile au urcat cu 3,7%, în timp ce importurile au scăzut tot cu 3,7%, ducând la un deficit comercial mai redus. În schimb, cheltuielile de consum, care sunt responsabile pentru două treimi din activitatea economică a SUA, au înregistrat un avans de doar 1,2% în primele trei luni din acest an, cel mai lent ritm de creștere din ultimele 12 luni.

viewscnt
Afla mai multe despre
sua
economie