DNA a pus sechestru pe bunuri imobile în valoare de 700.000 de euro în dosarul de corupție al fostului lider liberal Vasile Blaga

DNA a pus sechestru pe bunuri imobile în valoare de 700.000 de euro în dosarul de corupție al fostului lider liberal Vasile Blaga
scris 1 nov 2016

Procurorii DNA Ploiești au instituit sechestru asigurător pe bunuri imobile până la concurența sumei de 700.000 de euro în dosarul de corupție al fostului co-președinte al PNL Vasile Blaga, au declarat surse judiciare.

Blaga a confirmat, marți după-amiază, la ieșirea de la DNA, că a fost pus sechestru pe averea sa, dar a refuzat să dea detalii cu privire la acest aspect. În schimb, Blaga a spus că ia în considerare posibilitataea de a contesta măsura asigurătorie, scrie News.ro.

”Ne gândim să contestăm, dar ce este important este că ne vom dovedi clar nevinovăția”, a spus Blaga la ieșirea de la DNA.

Fostul lider al PNL Vasile Blaga s-a prezentat din nou, marți la DNA PLoiești, unde a fost chemat pentru a i se aduce la cunoștință faptul că procurori au pus sechestru asupra unei părți din averea sa.

Anterior, procurorii au pus sub sechestru și bunuri care aparțin fostului primar al orașului Puatra neamț, Gheorghe Ștefan, acesta fiind scos din penitenciar săptămâna trecută și adus la DNA Ploiești pentru îndeplinirea formalităților privind instituirea sechestrului.

Fostul lider liberal Vasile Blaga s-a prezentat din nou, marți, la DNA PLoiești, unde a fost chemat pentru a i se aduce la cunoștință faptul că procurorii au pus sechestru asupra unei părți din averea sa, potrivit unor surse judiciare.

În același dosar, procuorii au pus sechestru și pe averea fostului primar din Piatra Neamț, Gheorghe Ștefan, cercetat alături de Blaga și de omul de afaceri Horațiu Bruno Berdilă.

În 28 septembrie, Vasile Blaga a fost citat la DNA Ploiești, iar ulterior procurorii anticorupție au început urmărirea penală în cazul său și l-au pus sub control judiciar, pentru trafic de influență, faptă pe care ar fi comis-o în perioada 2011 - 2012, când era secretar general al PDL.

VIDEO & FOTO Audi a rulat, de Halloween, două modele de mare viteză pe drumurile din Transilvania, inclusiv Transfăgărășan, conduse de fostul prezentator ”Top Gear” CITEȘTE ȘI VIDEO & FOTO Audi a rulat, de Halloween, două modele de mare viteză pe drumurile din Transilvania, inclusiv Transfăgărășan, conduse de fostul prezentator ”Top Gear”

În același dosar sunt urmăriți penal fostul primar din Piatra Neamț Gheorghe Ștefan și omul de afaceri Horațiu Bruno Berdilă. Gheorghe Ștefan este pus sub urmărire penală în acest dosar pentru trafic de influență și folosirea influenței funcției de conducere într-un partid politic, în scopul obținerii de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite.

Potrivit procurorilor, în perioada 2011 - 2012, Blaga ar fi primit în trei rânduri, printr-un interpus, suma totală de 200.000 de euro, precum și 500.000 de euro de la fostul primar Gheorghe Ștefan.

Gheorghe Ștefan l-ar fi informat atunci pe Blaga că vrea să obțină bani pentru PDL prin intermediul directorului unei companii naționale din domeniul energiei. Compania națională ar fi încheiat contracte de achiziții servicii și produse IT, prin licitații truncate, cu firma lui Horațiu Berdilă, iar acesta ar fi transferat la PDL, din acele contracte, între 10 și 25% din valoarea fiecărui contract astfel încheiat. În acest fel, Gheorghe Ștefan ar fi primit pentru el și pentru PDL aproximativ 25 de milioane de lei, potrivit procurorilor.

“Primirea în mod repetat de către suspectul Blaga Vasile, în perioada 2011 – 2012, în trei rânduri, prin interpus, a sumei totale de 200.000 euro, precum și de la suspectul Ștefan Gheorghe a sumei de 500.000 euro, despre a căror proveniență avea cunoștință, prin prisma celor de mai sus, a reprezentat consfințirea înțelegerii anterioare”, au scris procurorii DNA Ploiești în ordonanța prin care s-a dispus efectuarea urmăririi penale față de cei trei suspecți.

Horațiu Bruno Berdilă, cumpărătorul de influență din dosarul lui Vasile Blaga, era la conducerea firmei de IT Romsys când i-ar fi dat bani lui Gheorghe Ștefan pentru PDL, iar în schimb societatea ar fi primit, după licitații trucate, contracte de la o companie națională unde cei doi lideri de partid s-ar fi asigurat că este numită o persoană de încredere.

La începutul lunii octombrie, Gheorghe Ștefan a fost condamnat la șase ani de închisoare în dosarul ”Microsoft”, în urma unei decizii a instanței supreme.

În 4 octombrie, judecătorii Înaltei Curți de Casație și Justiție au respins definitiv plângerea lui Vasile Blaga împotriva măsurii controlului judicar impusă de către procurorii DNA Ploiești.

Raport ING: Deficitul bugetar ar urca la 4,4% din PIB în 2017 dacă ar fi aplicate majorările salariale votate în Parlament CITEȘTE ȘI Raport ING: Deficitul bugetar ar urca la 4,4% din PIB în 2017 dacă ar fi aplicate majorările salariale votate în Parlament

Vasile Blaga s-a prezentat la DNA în mai multe rânduri, dar de fiecare dată calitatea în care a fost citat a fost cea de martor, dosarul instrumentat de DNA Ploiești fiind primul în care fostul lider liberal este suspect.

Vasile Blaga a demisionat din funcția de copreședinte al PNL imediat ce procurorii DNA Ploiești au început urmărirea penala împotriva sa.

viewscnt
Afla mai multe despre
dna
vasile blaga