EXCLUSIV Antifrauda a intrat în retail să verifice cum aplică magazinele reducerea prețurilor la alimente de bază. Primele controale - declanșate la importatori

EXCLUSIV Antifrauda a intrat în retail să verifice cum aplică magazinele reducerea prețurilor la alimente de bază. Primele controale - declanșate la importatori
Marius Oncu
Marius Oncu
scris 4 aug 2023

Inspectorii Antifraudă au declanșat o campanie de verificare a modului în care este respectată decizia Guvernului, dispusă în acord cu comercianții, de reducere a adaosului comecial la o serie de alimente de bază, potrivit informațiilor obținute de Profit.ro. 

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

În primă fază sunt controlați importatorii și achizitorii intracomunitari de bunuri, urmând ca verificările să ajungă ulterior și la alte companii de pe lanț, printre care și retailerii.

Antifrauda este direcția ANAF responsabilă cu prevenirea și combaterea evaziunii fiscale, prin controale antifraudă inopinate, controale documentare etc.

GALERIE FOTO ANAF scoate din nou la licitație un avion al lui Ovidiu Tender. Care este prețul de pornire CITEȘTE ȘI GALERIE FOTO ANAF scoate din nou la licitație un avion al lui Ovidiu Tender. Care este prețul de pornire

Mai multe instituții, printre care și Consiliul Concurenței, verifică, în funcție de ariile de competență, cum este aplicat mecanismul Guvernului referitor la prețurile alimentelor de bază.

Cotele de adaos comercial practicate de procesatori și comercianți sunt acum de maximum 20%, în timp ce cota de adaos comercial practicată pe întreg lanțul de distribuție, indiferent de numărul distribuitorilor, poate fi de maximum 5% față de prețul de achiziție în cazul a 14 produse agricole și alimentare. Prevederile se aplică timp de 3 luni, de la 1 august, iar în funcție de rezultate, Executivul va lua o nouă decizie cu privire la această măsură.

Premierul Ciolacu a declarat, în ședința de guvern de ieri, că a observat o scădere cu 35% și chiar cu 50% a prețurilor la alimentele de bază.

Deși premierul Ciolacu a anunțat că observat că prețurile alimentelor de bază, pentru care Guvernul a stabilit o limită a adaosului comercial, ar fi scăzut cu 35% și chiar cu 50%, datele preliminare ale prețurilor monitorizate de funcționari ai Consiliului Concurenței indică o scădere de cel mult 10%, au declarat pentru Profit.ro surse oficiale.

viewscnt
Afla mai multe despre
antifrauda
anaf
guvern
preturi alimente
reducere preturi alimente