Antifrauda a inițiat o analiză a riscurilor fiscale în domeniul transportului alternativ, urmând ca la încheierea acesteia să desfășoare controale acolo unde identifică riscuri fiscale, relevă un document analizat de Profit.ro. Analiza de risc a fost extinsă în ultimele săptămâni și la structurile din teritoriu ale Direcției Antifraudă. În România sunt prezente mai multe companii în domeniul transportului alternativ, iar verificările pot viza atât firmele, dar și persoanele care activează în acest domeniu.
Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider
Potrivit informațiilor Profit.ro, analiza a fost solicitată Direcției Antifraudă de către ANAF (DGAF este parte a ANAF).
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
"În anii anteriori, transportul alternativ a făcut obiectul unor controale Antifraudă, fiind constate creanțe fiscale suplimentare, ca urmare a neconformării contribuabililor selectați. În prezent, la nivelul DGAF este vizată o evaluare a entităților care activează în domeniul de referință, urmând a fi realizate controale fiscale la entitățile selectate din perspectiva riscului fiscal", relevă documentul citat, fără a fi indicate la acest moment nume de companii.
Acum, ANAF și Antifrauda derulează analiza de risc, iar controalele sunt țintite mult mai bine pe situațiile și contribuabilii unde există riscuri de neconformare, iar statul ar putea pierde venituri la buget.
Controale mai puține anul trecut, dar inspectorii revin anul acesta
Numărul controalelor derulate de Antifraudă a scăzut anul trecut la o treime comparativ cu 2019, însă activitatea s-a intensificat anul acesta.