Finanțele semnează ajutoare de stat de 151 milioane de lei pentru mai multe firme. Investiții care vor genera aproape 900 locuri de muncă

Finanțele semnează ajutoare de stat de 151 milioane de lei pentru mai multe firme. Investiții care vor genera aproape 900 locuri de muncă

Mai multe companii vor primi ajutoare de stat în valoare de 151,1 milioane de lei pentru a derula proiecte de investiții, în principal în capacități de producție, cu o valoare totală de 379,1 milioane de lei. Aproape 900 de noi locuri de muncă vor fi create în urma acestor proiecte, care vizează fabrici noi, extinderi de capacități de producție și construirea unui hotel de 4 stele în Oradea. Ministerul Finanțelor a aprobat primele finanțări acordate în 2019 prin schema de ajutor de stat destinată proiectelor de investiții cu impact major în economie.

Primele acorduri de finanțare din 2019 acordate în baza schemei de ajutor de stat 807/2014 pentru stimularea investițiilor cu impact major în economie au fost semnate astăzi de ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici.

"Semnarea celor nouă proiecte se încadrează în politica Guvernului de încurajare a investițiilor cu impact major în economie. Așa cum am subliniat în repetate rânduri, anul 2019 va fi anul dedicat investițiilor. De aceea, am prevăzut în buget cele mai mari alocări de la deschiderea schemei până în prezent, astfel încât, toți cei care vor sa investească în economia românească să o poată face", a declarat Teodorovici.

Proiectele aprobate vor crea 882 noi locuri de muncă, au o valoare totală de 379,1 milioane de lei, ajutorul aprobat pentru finanțarea acestora fiind în valoare de 151,1 milioane de lei. Aceste proiecte vor contribui cu 175,4 milioane de lei la dezvoltarea regională, prin taxele și impozitele suplimentare plătite.

Românii sunt un popor creativ, inclusiv în afaceri. \ CITEȘTE ȘI Românii sunt un popor creativ, inclusiv în afaceri. "Rai", "Grădina lui Ion'', "Faliment'' și "Iad SRL'', printre denumirile de firme alese de antreprenori

Beneficiarii celor nouă acorduri de finanțare sunt:       

  • COSKUNOZ MA SRL - proiectul de investiții vizează înființarea unui nou amplasament de producție pentru fabricarea de părți pentru structura principală a autovehiculului, respectiv subansamblu șasiu, pentru industria auto de la nivel național și internațional, iar valoarea ajutorului de stat aprobat este de 39,2 milioane de lei.       
  • MASPEX ROMÂNIA SRL - proiectul vizează extinderea activității prin dotarea cu două linii de producție sucuri și echipamentele aferente fluxului de producere sucuri, iar valoarea ajutorului de stat aprobat este de 23 milioane de lei.
  • MENNEKES ELECTRIC SRL - proiectul vizează investiția de tip greenfield pentru producerea de cabluri de încărcare pentru mașinile electrice, iar valoarea ajutorului de stat aprobat este de 17,6 milioane de lei.
  • HERAEUS ROMANIA S.R.L. - proiectul vizează extinderea capacității actuale de producție pentru plăci cu circuite imprimate pe substrat ceramic, iar valoarea ajutorului de stat aprobat este de 9,3 milioane de lei.       
  • ELECTROPRECIZIA ELECTRICAL MOTORS SRL - proiectul vizează extinderea capacității de producție a Electroprecizia Electrical Motors, iar valoarea ajutorului de stat aprobat este de 7,5 milioane de lei.       
  • CIA Aboliv S.A. – proiectul vizează extinderea capacității existente ca urmare a creșterii pe piața internă de produse crud uscate, iar valoarea ajutorului de stat aprobat este de 3,8 milioane de lei.
  • NYMPHAEA RESORTS SRL – proiectul vizează construirea unei noi structuri de primire turistică cu funcțiuni integrate de cazare, alimentație și agrement, de tip hotel 4* în municipiul Oradea, iar valoarea ajutorului de stat aprobat este de 22,1 milioane de lei.
  • ROSSINI SLEEVE TECHNOLOGIES S.R.L – proiectul vizează extinderea capacității de producție de tuburi baze din fibră de sticlă și materiale compozite (sleev-uri) pentru piața imprimării flexografice și rotocalc a ambalajelor flexibile cu ajutorul tiparului, iar valoarea ajutorului de stat aprobat este de 6,1 milioane de lei.
  • MASPEX ROMÂNIA S.R.L – proiectul vizează extinderea activității de îmbuteliere apă minerală naturală plată și carbogazificată, prin achiziția de echipamente, iar valoarea ajutorului de stat aprobat este de 22,5  milioane de lei.
INFOGRAFICE 6 din 10 oameni de afaceri sunt dispuși să aducă forță de muncă din străinătate. Domeniile cele mai căutate CITEȘTE ȘI INFOGRAFICE 6 din 10 oameni de afaceri sunt dispuși să aducă forță de muncă din străinătate. Domeniile cele mai căutate

În bugetul pentru anul acesta sunt prevăzute credite de angajament pentru acordarea de ajutoare de stat în valoare de peste 1,6 miliarde lei, ceea ce presupune finanțarea unor proiecte de investiții de cel puțin 4 miliarde de lei.

Cererile de acord pentru finanțare se depun și se analizează în sesiune continuă. În situația în care bugetul alocat schemei se epuizează, Ministerul Finanțelor va asigura la rectificarea bugetară sumele necesare, astfel încât toate proiectele eligibile să primească finanțare pentru implementare.

Pentru a facilita accesul la finanțare pentru cât mai multe proiecte de investiții cu impact major în economie, MFP a adoptat o serie de modificări de flexibilizare și simplificare a acestei scheme de ajutor de stat, una dintre cele mai importante este diminuarea plafonului minim al proiectelor de investiții eligibile la 1 milion de euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
ajutor de stat
ministerul finantelor
investitii
productie
hotel