Germania și Franța sprijină o taxă digitală la nivelul UE pentru giganții Internetului

Germania și Franța sprijină o taxă digitală la nivelul UE pentru giganții Internetului
scris 12 nov 2018

Ministrul german de Finanțe, Olaf Scholz, s-a declarat, luni, în favoarea ajungerii la un acord cu privire la o taxă digitală la nivelul UE pentru giganții Internetului cu prilejul reuniunii din decembrie a miniștrilor europeni de Finanțe, adăugând că sprijină modelul francez, transmite Reuters.

Propunerea dezbătută în prezent a fost prezentată în luna martie de Comisia Europeană și vizează în principal giganții americani ai Internetului: Google, Apple, Facebook și Amazon, reuniți sub acronimul GAFA. Propunerea vizează introducerea rapidă a unei taxe e 3% pe veniturile generate de aceste companii din anumite activități (publicitate sau revânzarea datelor personale), până când va fi negociată o soluție la scară mondială în cadrul Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OECD), scrie Agerpres.

Teodorovici confirmă informațiile Profit.ro privind tăierea a peste 4.000 de posturi din ministere, cele mai multe însă de la Fisc. Dispar și funcții de conducere CITEȘTE ȘI Teodorovici confirmă informațiile Profit.ro privind tăierea a peste 4.000 de posturi din ministere, cele mai multe însă de la Fisc. Dispar și funcții de conducere

Pentru a fi introdusă noua taxă digitală are nevoie de sprijinul tuturor statelor membre UE. Cu toate acestea, în rândul statelor membre UE există însă dezacorduri cu privire la taxa propusă de Comisia Europeană pentru giganții Internetului. Unele state membre UE se opun acestui proiect, în special Irlanda, unde mai mulți giganți din domeniul internetului și-au înființat cartierul general european.

viewscnt
Afla mai multe despre
olaf scholz
taxa
amazon
facebook
google