Sindicalistul Matei Brătianu, într-un dosar de la DNA privind Compania Poșta Română și serviciile de poștă hibridă

Sindicalistul Matei Brătianu, într-un dosar de la DNA privind Compania Poșta Română și serviciile de poștă hibridă
Profit.ro
Profit.ro
scris 12 nov 2018

Liderul sindical Matei Brătianu apare într-un dosar al DNA privind Compania Națională Poșta Română și serviciile de poștă hibridă, în care mai figurează un fost director din Poșta Română, precum și mai multe firme, conform unor surse judiciare. Una dintre aceste firme este implicată și într-un alt dosar în care deja au fost trimiși în judecată un fost secretar de stat în Ministerul Comunicațiilor și doi foști directori în CN Poșta Română.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Conform surselor citate, dosarul vizează sume de bani totalizând aproximativ 1,5 milioane de lei primite prin firme intermediare și ca urmare a simulării unor contracte comerciale, de către un fost director în Poșta Română, în contextul asocierii în participațiune a companiei cu firma Terradox Solutions pentru serviciul de poștă hibridă, un serviciu complex, ce combină serviciul nonpoștal de pregătire cu serviciul poștal de trimitere a corespondenței comerciale, scrie News.ro.

FOTO Proteste în Bulgaria față de scumpirea carburanților și a RCA, precum și față de majorarea taxelor pe mașinile vechi. Drumuri internaționale blocate, ciocniri între forțele de Poliție și protestatari CITEȘTE ȘI FOTO Proteste în Bulgaria față de scumpirea carburanților și a RCA, precum și față de majorarea taxelor pe mașinile vechi. Drumuri internaționale blocate, ciocniri între forțele de Poliție și protestatari

Terradox Solutions se ocupă, conform propriului site, de procesarea automată a datelor, documentelor și corespondenței, comunicare personalizată, conversie electronică a documentelor fizice și arhivare electronică.

Procurorii DNA  consideră că faptele lui Brătianu, care l-ar fi susținut pe respectivul director în ceea ce privește solicitarea de bani pentru sindicat, pentru a susține proiectul poștei hibride și pentru a urgenta plata deconturilor asocierii, întrunesc elementele constitutive ale infracțiunii de complicitate la luare de mită, afirmă surse judiciare.

Aceeași firmă apare într-un dosar în care fostul secretar de stat în Ministerul Comunicațiilor Constantin Fecioru și doi directori din cadrul Poștei Române au fost trimiși în judecată în iunie 2015 pentru constituirea unei grupări care, conform DNA, a pus în aplicare un mecanism prin care CNPR distribuia trimiteri poștale, fără ca, pentru o parte din corespondența prezentată de această societate comercială, să încaseze prețul serviciului prestat în sistemul de poștă hibridă. Prejudiciul provocat astfel Poștei Române a fost de 1.128.288 lei, sumă căreia i se adăugau penalitați de 38.283 de lei.
De asemenea, la solicitarea unuia dintre directorii vizați în același dosar, firma a fost implicată, în decembrie 2011, în distribuirea a 14.280 de felicitări de Crăciun în numele ministrului Comunicațiilor de la acel moment, Valerian Vreme, către alegătorii din județul Bacău.

viewscnt
Afla mai multe despre
matei bratianu
dna
posta romana