Inspectorii ANAF au dat amenzi de 83,63 milioane lei, în urma unor controale

Inspectorii ANAF au dat amenzi de 83,63 milioane lei, în urma unor controale
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 iul 2022

Agenția Națională de Administrare Fiscală anunță că în cursul lunii iunie a acestui an inspectorii antifraudă au făcut controale care au vizat peste 2000 de contribuabili care datorează bugetului de stat peste 83,6 milioane de lei din TVA, impozite, contribuții sociale și de sănătate, sau reprezentând amenzi ori confiscări.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

ANAF anunță că pentru combaterea evaziunii fiscale au loc controale „menite să îndrepte sau să sancționeze neregulile comise de contribuabili, îmbunătățind astfel gradul de conformare și colectare”, scrie News.ro.

DOCUMENT Taxă nouă pentru publicitatea la jocuri de noroc și majorări ale taxelor existente aplicate operatorilor de jocuri de noroc. Guvernul vrea suplimentar peste 500 de milioane lei în 2022 și 2023 CITEȘTE ȘI DOCUMENT Taxă nouă pentru publicitatea la jocuri de noroc și majorări ale taxelor existente aplicate operatorilor de jocuri de noroc. Guvernul vrea suplimentar peste 500 de milioane lei în 2022 și 2023

Peste 2000 de contribuabili au fost verificați în luna iunie.

„Acțiunile de control desfășurate de inspectorii antifraudă în luna iunie a.c. au vizat peste 2000 de contribuabili, fiind cuantificate/estimate implicații fiscale (reprezentând TVA, impozite, contribuții sociale și de sănătate, alte impozite) și aplicate sancțiuni contravenționale (amenzi și confiscări) în sumă totală de 83.631.345 lei”, informează ANAF într-un comunicat.

În urma verificărilor, inspectorii au emis 292 de procese-verbale de control conform cărora bugetul are de încasat suma totală  76.893.512 lei reprezentând implicații fiscale, respectiv TVA, impozite, contribuții sociale și de sănătate, sau alte tipuri de impozite.
Inspectorii menționează de asemenea suma de  5.791.470 lei care trebuie plătită sub formă de amenzi contravenționale aferente unui număr de 733 amenzi și 946.363 lei confiscări de numerar, venituri din activități ilicite și bunuri.

„De asemenea, ca urmare a 2.223 de controale efectuate de structurile de inspecție fiscală la contribuabili persoane juridice și fizice în luna iunie au fost stabilite sume suplimentare în valoare totală de peste 213 milioane lei, fiind instituite 31 de măsuri asigurătorii ce depășesc 36 milioane lei. Organelor de urmărire penală le-au fost înaintate 18 sesizări, pentru prejudicii în cuantum de 16,12 milioane lei”, precizează ANAF.

În urma controalelor au fost înaintate organelor de urmărire penală 20 acte de sesizare, valoarea prejudiciilor însumând 115.609.494 lei.
Ca urmare a controalelor antifraudă, structurile de profil au propus pentru declarare în inactivitate fiscală cinci contribuabili, fiind emise în acest sens avize care au fost comunicate organelor fiscale competente.

Inspectorii au dispus totodată suspendarea activității în cazul a 28 contribuabili, din care la 25 de contribuabili pentru abateri de la prevederile legale privind dotarea și utilizarea aparatelor de marcat electronice fiscale și la 3 contribuabili pentru nerespectarea prevederilor Codului fiscal.

viewscnt
Afla mai multe despre
amenzi
anaf