Inspectorii ANAF au depistat, la o singură firmă, venituri nedeclarate de 100 de milioane de lei din criptomonede

Inspectorii ANAF au depistat, la o singură firmă, venituri nedeclarate de 100 de milioane de lei din criptomonede
Profit.ro
Profit.ro
scris 23 mai 2024

Inspectorii ANAF au descoperit un prejudiciu de peste 10 milioane de lei la o firmă din domeniul tranzacțiilor cu monede virtuale. Compania a omis să declare venituri de 100 de milioane de lei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

17 iunie - Eveniment Profit.ro - Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, imobiliare.ro, Meta Estate, Nordis
25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics

”Inspectorii antifraudă din cadrul Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF) au identificat în luna mai a.c, la un singur agent economic, venituri de peste 100 milioane de lei provenind din tranzacții cu monede virtuale care au fost omise de la declarare.

DECIZIE Salariul minim crește din nou, din iulie CITEȘTE ȘI DECIZIE Salariul minim crește din nou, din iulie

Astfel au fost stabilite obligații fiscale suplimentare de aproximativ 10 milioane de lei, sumă ce a fost achitată integral la bugetul de stat în timpul verificărilor”, a transmis ANAF, într-un comunicat de presă,

Direcția Generală Antifraudă Fiscală desfășoară permanent acțiuni de analiză și control, în scopul prevenirii și combaterii evaziunii fiscale în domeniul tranzacțiilor cu monede virtuale, verificări specifice care vizează atât firme, cât și persoane fizice, pentru identificarea fenomenelor de neconformare fiscală.

FOTO Protest inedit al angajaților din Guvern, nemulțumiți de creșterea de 10% a salariilor promisă de executiv. Ei au organizat ”protestul umbrelelor” CITEȘTE ȘI FOTO Protest inedit al angajaților din Guvern, nemulțumiți de creșterea de 10% a salariilor promisă de executiv. Ei au organizat ”protestul umbrelelor”

”ANAF recomandă tuturor persoanelor care au realizat venituri din transferul de monedă virtuală să declare veniturile obținute din aceste activități, respectiv să achite taxele și impozitele datorate în termenele legale, evitând astfel inițierea de controale fiscale și implicit stabilirea de dobânzi și penalități suplimentare debitelor principale datorate”, adaugă sursa citată.

viewscnt
Afla mai multe despre
anaf
croptomoneda