Antifrauda a controlat 372 de firme de alimentație publică într-o acțiune privind utilizarea caselor de marcat

Antifrauda a controlat 372 de firme de alimentație publică într-o acțiune privind utilizarea caselor de marcat
Marius Oncu
Marius Oncu
scris 18 apr 2018

Inspectorii antifraudă au controlat 372 de firme specializate în alimentație publică, scopul acțiunii de verificare fiind de a încuraja conformarea voluntară prin utilizarea caselor de marcat, a anunțat Direcția Generală Antifraudă Fiscală (DGAF), din cadrul ANAF.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"În cadrul acțiunilor de control desfășurate la nivel național pentru a crește gradul de fiscalizare a încasărilor prin intermediul caselor de marcat, luni, 16 aprilie, inspectorii Direcției Generale Antifraudă Fiscală din cadrul ANAF au verificat 372 de contribuabili care activează în domeniul alimentației publice. Inspectorii antifraudă au constatat abateri pentru sancționarea cărora au dispus sancțiuni contravenționale în valoare totală de 1,22 milioane de lei", potrivit unui comunicat al DGAF.

Sancțiunile:

  • 30 de avertismente și 326 de amenzi contravenționale, în valoare totală de 1,156 milioane de lei;
  • confiscarea de venituri nejustificate și bunuri, în valoare totală de 66.651 de lei.
DOCUMENT - Fiscul prezintă lista neregulilor pentru care nu va mai aplica imediat amenzi CITEȘTE ȘI DOCUMENT - Fiscul prezintă lista neregulilor pentru care nu va mai aplica imediat amenzi

Acțiunea de verificare a contribuabililor care desfășoară activitate în domeniul alimentației publice, menită a stimula creșterea gradului de conformare fiscală a acestora, va continua în perioada următoare, potrivit DGAF.
      
Misiunea principală a DGAF este destructurarea lanțurilor tranzacționale organizate în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligațiilor fiscale, precum și reducerea evaziunii fiscale în vederea atingerii obiectivului strategic de creștere a gradului de conformare voluntară la declarare și plată.

viewscnt
Afla mai multe despre
dgaf
antifrauda
controale
case de marcat