Inspectorii antifraudă au dat peste 1.500 amenzi în august la controale de verificare a utilizării caselor de marcat

Inspectorii antifraudă au dat peste 1.500 amenzi în august la controale de verificare a utilizării caselor de marcat
Profit.ro
Profit.ro
scris 5 sep 2019

Inspectorii antifraudă fiscală au identificat abateri și au aplicat 256 de avertismente , dar și peste 1.500 de amenzi, în urma controalelor la 1.341 de firme din toată țara din luna august. 

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Controalele au vizat firme cu activitate în domenii precum comerțul cu îmbrăcăminte, încălțăminte și produse nealimentare, alimentație publică (restaurante, cluburi, baruri, cafenele, patiserii, legume-fructe), florării, servicii de înfrumusețare (coafor, frizerii, centre de relaxare), vulcanizări etc.

Teodorovici a înregistrat la Parlament 10 proiecte de lege, printre care impozitarea pensiilor speciale, fiscalizarea bacșișului, modificări la Prima Casă și Codul Fiscal. Finanțele pregătiseră ordonanțe, dar nu au intrat în Guvern CITEȘTE ȘI Teodorovici a înregistrat la Parlament 10 proiecte de lege, printre care impozitarea pensiilor speciale, fiscalizarea bacșișului, modificări la Prima Casă și Codul Fiscal. Finanțele pregătiseră ordonanțe, dar nu au intrat în Guvern

De asemenea au dispus și sancțiuni contravenționale în valoare totală de 7,61 milioane de lei (amenzi și confiscări). Valoarea totală a celor 1.553 de amenzi este de 6,88 milioane lei, iar confiscările de numerar, venituri ilicite și bunuri au totalizat 737.706 lei. Totodată, pentru încălcarea prevederilor legale privind utilizarea și dotarea caselor de marcat, inspectorii antifraudă au suspendat activitatea comerciale în 61 de locații.

De la începutul anului până în prezent, a fost verificat modul în care 4.832 de firme din toată țară fiscalizează încasările prin intermediul caselor de marcat. Au fost identificate abateri de la prevederile legale, au fost aplicate 1.470 avertismente și au fost dispuse 4.366 amenzi contravenționale în cuantum total de 21,14 milioane de lei, iar confiscările de numerar, venituri ilicite și bunuri au totalizat 4,15 milioane de lei.

În timpul controalelor antifraudă contribuabilii au fost informați din nou că au obligația să se doteze cu noile case de marcat cu jurnal electronic și să le utilizeze pentru fiscalizarea tuturor încasărilor provenite din vânzările de bunuri sau prestările de servicii direct către populație. Contribuabilii au, de asemenea, obligația să întocmească documente justificative pentru toate sumele introduse în punctul de lucru, dar și documente justificative fiscale și contabile specifice operațiunilor economice efectuate.

După dispunerea planurilor de remediere nu se vor mai aplica avertismente și urmează sancțiuni importante: amendă de până la 10.000 lei, confiscarea tuturor încasărilor, chiar dacă au fost înregistrate în case de marcat vechi fără jurnal electronic și suspendarea activității comerciale a punctului de lucru până la dotarea cu noile case de marcat cu jurnal electronic.

viewscnt
Afla mai multe despre
fiscalizare
antifrauda