Iohannis, categoric: Sunt pentru păstrarea cotei unice și împotriva taxei de solidaritate!

Iohannis, categoric: Sunt pentru păstrarea cotei unice și împotriva taxei de solidaritate!
scris 5 iul 2022

Președintele Iohannis a declarat că susține păstrarea cotei unice și că este împotriva taxei de solidaritate, care nu i se pare corectă ca principiu. Șeful statului a arătat că, în lipsa digitalizării administrației, cota unică nu poate fi schimbată din considerente practice.

”Taxa de solidaritate nu mi se pare corectă ca principiu, iar cota unică, să știți că nu este neapărat cel mai bun mod de a impozita sau cel mai modern mod de a impozita, dar pentru un sistem care încă nu este digitalizat, ca al nostru, are certe avantaje practice și până când nu există o digitalizare funcțională, nu cred că în România se poate introduce altfel de cotă. (...) Deci nu este o chestiune neapărat de principiu care nu poate fi niciodată schimbat, este o chestiune de aplicabilitate și oportunitate. Acum nu văd altă soluție pentru România. După ce finalizăm digitalizarea, peste câțiva ani, evident că discuția se poate relua.”, a afirmat Iohannis.

CONFIRMARE Guvernul prezintă măsurile fiscale - restricții la microîntreprinderi, inclusiv pe consultanță, creșteri TVA la băuturi cu zahăr și HoReCa, impozite mai mari pe case și dividend, plafoane noi la venit din alte surse, limite la extrasalariale CITEȘTE ȘI CONFIRMARE Guvernul prezintă măsurile fiscale - restricții la microîntreprinderi, inclusiv pe consultanță, creșteri TVA la băuturi cu zahăr și HoReCa, impozite mai mari pe case și dividend, plafoane noi la venit din alte surse, limite la extrasalariale

Acesta a adăugat că nu crede că această schimbare va putea avea loc până la finalizarea mandatului său.

 

 

viewscnt
Afla mai multe despre
iohannis
cota
unica
taxa
solidaritate
impotriva
pentru