Liviu Dragnea, despre impozitul pe venitul global: S-ar putea să nu mai folosim consultanți fiscali

Liviu Dragnea, despre impozitul pe venitul global: S-ar putea să nu mai folosim consultanți fiscali
scris 26 mai 2017

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat joi, la România TV, referitor la impozitul pe venitul global, că Guvernul s-ar putea să ia decizia să nu mai folosească consultanți fiscali și să amâne cu un an introducerea deducerilor pe bază de chitanțe, perioadă în care să se informatizeze administrația.

„Și mai sunt două chestiuni legate de capacitatea administrativă, logistică și informatică a ANAF – este o problemă, și altă problemă o reprezintă necesarul de 30, 30 și ceva de mii de consultanți fiscali. Și s-ar putea să luăm decizia ca să nu mai folosim consultanți fiscali și să amânăm cu un an, adică să intre în vigoare din 2019 practic (introducera deducerilor pe baze de chitanțe, n.r) , perioadă în care să informatizăm adminstrația și omul să nu mai fie nevoit să aibă acei consultanți fiscali pentru că va primi prin sistem informatic formularele pe care să le trimită înapoi și să-și plătească și taxele și impozitele”, a precizat președintele Camerei Deputaților.

Liderul PSD a susținut că este necesară „compatibilizarea sistemelor informatice”. „ANAF are un sistem informatic, Ministerul de Finanțe are un alt sistem informatic, administrațiile locale nu sunt conectate toate, fiecare au softuri diferite și lucrăm acum cu o echipă mai largă în așa fel încât să se uniformizeze sistemele informatice”, a adăugat Liviu Dragnea.

FOTO Ryanair \ CITEȘTE ȘI FOTO Ryanair "înțeapă" Tarom cu un mesaj public: La același preț cât pentru un zbor Tarom, poți cumpăra 10 zboruri cu Ryanair. Scapă de tarifele mari!

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a afirmat, luni, la Antena 3, că există posibilitatea ca introducerea impozitului pe gospodărie și noua modalitatea de calcul a dărilor către stat ar putea fi amânată cu un an, dacă nu va exista garanția că va exista un număr suficient de consultanți fiscali pentru populație, scrie News.ro.

”Nu avem de gând să renunțăm la sistemul nou de impozitare pentru că este un alt sistem prin care clasa mijlocie se dezvoltă. În perioada următoare o să analizăm cu foarte mare atenție dacă anul 2018 este un interval suficient pentru a putea gestiona înființarea acelui corp de 35.000 de consultanți fiscali. Dacă vom ajunge la concluzia că actualul sistem nu ne dă garanția că, până la finalul anului 2018, acești consultanți fiscali pot fi identificați, atunci putem amâna cu un an”, a declarat Liviu Dragnea.

viewscnt
Afla mai multe despre
dragnea
impozitul pe venitul global
consultanti fiscali