Macron vrea ca UE să crească taxele anti-dumping pentru atenuarea impactului globalizării

Macron vrea ca UE să crească taxele anti-dumping pentru atenuarea impactului globalizării
Profit.ro
Profit.ro
scris 2 mai 2017

Candidatul la președinția Franței Emmanuel Macron a spus că dacă va fi ales va cere Uniunii Europene să crească taxele anti-dumping, în cadrul unei inițiative de a atenua impactul globalizării, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Macron, de orientare de centru, a spus că prioritatea sa în discuțiile cu statele membre ale UE va fi corectarea defectelor globalizării, scrie News.ro.

El se va confrunta în turul al doilea al alegerilor cu eurosceptica Marine Le Pen, o opozantă a globalizării.

”Este un sentiment de mânie, o neînțelegere a funcționării lucrurilor, a unei Europe care nu mai protejează și o globalizare cu prea mulți perdanți”, a afirmat Macron la postul BFM TV.

Macron a spus că armonizarea taxelor companiilor în UE, revizuirea reglementărilor referitoare la piața muncii și creșterea taxelor anti-dumping se numără între problemele pe care le-ar propune la primul său summit cu liderii europeni.

Aproape 3.500 de persoane puse sub acuzare pentru 5.700 de infracțiuni economico-financiare, în primele trei luni CITEȘTE ȘI Aproape 3.500 de persoane puse sub acuzare pentru 5.700 de infracțiuni economico-financiare, în primele trei luni

Candidatul prezidențial, care a vrut majorarea taxelor vamale pentru importurile de oțel, pe vremea când era ministru al Economiei, a spus că vrea să protejeze locurile de muncă și companiile din Franța cu ajutorul reglementărilor mai stricte anti-dumping.

El a arătat că taxele de 100%-200% pentru importurile de produse comercializate sub costurile lor de producție sunt insuficiente. În trecut, China și India au vândut în pierdere surplusul lor de oțel în Europa.

Macron a dat ca exemplu legislația din Statele Unite, afirmând că vrea ca cel puțin 50% din licitațiile publice din Europa să fie rezervate companiilor de pe continent.

”Europa nu ar trebui să fie deschisă tuturor vânturilor, în timp ce alte țări decid să își protejeze industriile”, a spus acesta.

Macron a mai spus că vrea revizuirea unei legi referitoare la lucrătorii care muncesc în baza unor contracte în afara țării lor de origine, deseori în transporturi și construcții.

”Oamenii într-o țară trebuie să primească același salariu pentru aceeași muncă. Nu mai putem avea un sistem în care un muncitor francez este plătit cu 100, iar unul din Polonia cu 40”, a arătat el.

Uniunea Europeană a propus deja anul trecut ca muncitorii dintr-o țară UE trimiși să lucreze în alt stat membru să aibă dreptul legal la un salariu egal cu cel al  lucrătorilor de acolo, nu doar la salariul minim.

viewscnt
Afla mai multe despre
macron