Marcel Ciolacu propune o schimbare în politica fiscală față de multinaționale: ”Trebuie oprit exportul acesta al veniturilor!”

Marcel Ciolacu propune o schimbare în politica fiscală față de multinaționale: ”Trebuie oprit exportul acesta al veniturilor!”
Profit.ro
Profit.ro
scris 29 mai 2022

Liderul social-democrat Marcel Cioalcu este de părere că este nevoie de ”discuție instituțională” între statul român și companiile multinaționale, pentru ca acestea să nu mai exporte capitalul și să își trateze cu ”respect” salariații, deși admite că firmele respective plătesc impozite mari pe muncă.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Întrebat duminică, la Prima Tv, despre relațiile dintre statul român și companiile multinaționale, liderul social-democrat afirmă că își dorește un ”gentleman agreement” cu acestea și ”o discuție instituțională”.

Ernst & Young (EY) analizează listarea la bursă sau vânzarea parțială a afacerii sale globale de consultanță CITEȘTE ȘI Ernst & Young (EY) analizează listarea la bursă sau vânzarea parțială a afacerii sale globale de consultanță

”Să fie o discuție instituțională și să găsim calea de mijloc. Multinaționalele normal că au foarte mulți analiști financiari și găsesc totdeauna optimizările fiscale ca să facă față sau să exporte capitalul din România. Și atunci, trebuie o discuție instituțională între statul român și multinaționale și găsită calea de mijloc astfel încât nici dânșii să nu plătească așa de mulți bani la avocați și analiștii financiari să găsească optimizările și nici statul să nu fie nevoit să-și arate mușchii ca să... Totuși, trebuie oprit exportul acesta al veniturilor. Poate ar trebui o abordare - cei care au compania mamă în România, cei care au compania mamă în alt stat. Rezidențial și nerezidențial”, a afirmat Marcel Ciolacu în emisiunea Insider Politic, potrivit News.ro.

Ciolacu: La 1 ianuarie, pensiile vor fi majorate ”cel puțin” cu rata inflației CITEȘTE ȘI Ciolacu: La 1 ianuarie, pensiile vor fi majorate ”cel puțin” cu rata inflației

Întrebat însă dacă în opinia sa companiile multinaționale plătesc impozite prea mici, el a răspuns negativ, explicând că acestea plătesc impozite mari pe munca numeroșilor lor salariați.

”Trebuie să ieșim din această logică ipocrită și de luptă între stat și multinaționale. Dar trebuie și multinaționalele să aibă un respect față de angajații lor, să ne încadrăm în niște limite și nu trebuie să fie tot timpul: Domnule, vă dăm afară. Totul pleacă de la echilibrul politic și de la o majoritate politică predictibilă”, a explicat Ciolacu. 
viewscnt
Afla mai multe despre
psd
ciolacu
fiscal
politica
export
venituri
multinationale