Miliardarul Warren Buffett pregătește Berkshire Hathaway pentru reducerea impozitelor propusă de Trump

Miliardarul Warren Buffett pregătește Berkshire Hathaway pentru reducerea impozitelor propusă de Trump
Profit.ro
Profit.ro
scris 7 mai 2017

Berkshire Hathaway analizează cum poate beneficia de pe urma impozitelor mai mici propuse de președintele american Donald Trump în proiectul său de reformă fiscală, a declarat președintele grupului, miliardarul Warren Buffett, la adunarea anuală a acționarilor care a avut loc sâmbătă, transmite MarketWatch.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În primul trimestru, compania a avut ”o ușoară preferință” de a-și suma pierderi fiscale pentru unele investiții, pentru că anticipează că astfel de pierderi vor fi mai mici în viitor, dacă taxele vor scădea, a spus Buffett.

Berkshire a anunțat vineri o scădere a profitului net de 27%, din cauza câștigurilor mai mici aduse de investiții, scrie publica'ia americană, citată de News.ro.

Administrația Trump a prezentat în luna aprilie un plan de reducere a impozitului pe profit pentru toate companiile la 15%.

Majoritatea veniturilor Berkshire provin din Statele Unite, astfel încât grupul se poate aștepta la un câștig mare ca urmare a scăderii taxelor.

Warren Buffett și-a lichidat o treime din deținerea de la IBM. „Nu mai valorizez compania la fel ca în urmă cu 6 ani”, spune investitorul legendar CITEȘTE ȘI Warren Buffett și-a lichidat o treime din deținerea de la IBM. „Nu mai valorizez compania la fel ca în urmă cu 6 ani”, spune investitorul legendar

Miliardarul a avertizat pe de altă parte în privința costurilor mari pentru serviciile medicale.

”Costurile medicale sunt un parazit pentru competitivitatea economiei americane”, a spus el.

El a notat că propriile sale costuri medicale pentru 2016 ar fi mai mici cu 17% dacă proiectul pentru sănătate care a trecut de Camera Reprezentanților va fi adoptat în forma actuală.

viewscnt
Afla mai multe despre
berkshire hathaway
warren buffett
donald trump
taxe