Ministerul Finanțelor a lansat o platformă online de monitorizare a ajutoarelor de stat pentru operatorii economici

Ministerul Finanțelor a lansat o platformă online de monitorizare a ajutoarelor de stat pentru operatorii economici
scris 14 apr 2021

Ministerul Finanțelor a lansat o platformă online prin intermediul căreia operatorii economici pot transmite toate documentele necesare accesării unui ajutor de stat, se arată într-un comunicat transmis miercuri de instituție.

“În vederea informatizării și flexibilizării mecanismelor de implementare a schemelor de ajutor de stat, Ministerul Finanțelor anunță lansarea platformei on-line de tip ”monitoring tool”, prin intermediul căreia operatorii economici pot transmite toate documentele necesare accesării unui ajutor de stat în baza H.G. nr.807/2014 pentru instituirea unei scheme de ajutor de stat având ca obiectiv stimularea investițiilor cu impact major în economie”, se arată în comunicatul transmis de Ministerul de Finanțe.

Cum să reîmprospătezi online aerul și...cifra de afaceri CITEȘTE ȘI Cum să reîmprospătezi online aerul și...cifra de afaceri

Platforma este disponibilă începând de miercuri, 14 aprilie, iar aceasta asigură: transmiterea online a documentațiilor aferente cererilor de acord pentru finanțare și de plată a ajutorului de stat, informatizarea procesului de analiză a documentației transmise și monitorizarea în timp real a gradului de implementare și de respectare a condițiilor de menținere a investițiilor și a locurilor de muncă aferente proiectelor aprobate spre finanțare de către Ministerul Finanțelor, scrie News.ro

EFdeN, cu sprijinul ENGIE, pune România pe harta inovației sustenabile. Prestigioasa competiție de locuințe solare, Solar Decathlon Europe 2023, se va desfășura la București CITEȘTE ȘI EFdeN, cu sprijinul ENGIE, pune România pe harta inovației sustenabile. Prestigioasa competiție de locuințe solare, Solar Decathlon Europe 2023, se va desfășura la București

"Continuăm procesul de digitalizare la nivelul Ministerului de Finanțe și punem la dispoziția operatorilor economici un instrument on-line de depunere și analiză a documentației pentru plata ajutorului de stat. Totodată, platforma va permite o monitorizare eficientă, în timp real, a gradului de implementare prin prisma menținerii locurilor de muncă create și realizării investițiilor asumate prin proiectele finanțate", a declarat ministrul Finanțelor, Alexandru Nazare.

Potrivit Ministerului de Finanțe, accesând platforma, operatorii economici vor putea consulta ghidul de utilizare depunere online a documentelor necesare obținerii ajutorului de stat acordat în temeiul H.G. nr. 807/2014.

Cum s-a schimbat mediul de afaceri din România în ultimii 30 de ani: O istorie povestită prin ochii consultanței, cu liderii PwC (I) CITEȘTE ȘI Cum s-a schimbat mediul de afaceri din România în ultimii 30 de ani: O istorie povestită prin ochii consultanței, cu liderii PwC (I)

“Prin colectarea tuturor informațiilor referitoare la cererile de acord pentru finanțare și de plată, depuse în baza schemei de ajutor de stat, se creează o bază de date completă a proiectelor în curs de aprobare, implementare și monitorizare”, se mai arată în comunicat.

Platforma vine în completarea celor două instrumente prin care Ministerul Finanțelor asigură comunicarea permanentă cu mediul de afaceri, respectiv formularul pentru asistență ajutor de stat și solicitare întâlnire tehnică, prin care operatorii economici pot solicita clarificări cu privire la prevederile legale ale actelor normative de instituire a schemelor de ajutor de stat, la mecanismul de acordare și de plată a ajutorului de stat sau recomandări cu privire la implementarea corectă a proiectului de investiții aprobat.

viewscnt
Afla mai multe despre
ministerul finanțelor
ajutoare de stat