Ministrul Muncii anunță că vineri va fi aprobat salariul minim și, cel mai probabil, va intra în vigoare la 1 ianuarie

Ministrul Muncii anunță că vineri va fi aprobat salariul minim și, cel mai probabil, va intra în vigoare la 1 ianuarie
Profit.ro
Profit.ro
scris 3 dec 2018

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a afirmat, luni, că vineri va fi aprobat în Guvern cuantumul salariului minim care va intra în vigoare, cel mai probabil, de la 1 ianuarie. Budăi dă asigurări că nu există probleme în ceea ce privește plata pensiilor din sistemul public.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

„Salariul minim pe economie, vom mai avea astăzi o discuție și pe parcursul vizitei la Bruxelles unde preluăm Președinția Consiliului UE și va fi dezbătut și aprobat vineri în ședința de Guvern și atunci vom avea forma finală. Ce pot eu să anticipez, cred că va intra în vigoare de la 1 ianuarie” a afirmat ministrul Muncii, scrie News.ro.

Întrebat dacă va fi respectat programul privind majorările salariale prevăzute în legea salarizării pentru anul viitor, ministrul Muncii a spus că va fi respectat programul de guvernare.

În încercarea de a-i aduce în țară, Ministerul Muncii lansează o bursă a locurilor de muncă pentru românii din diaspora CITEȘTE ȘI În încercarea de a-i aduce în țară, Ministerul Muncii lansează o bursă a locurilor de muncă pentru românii din diaspora

„Am spus clar că noi vom respecta programul de guvernare, este un prim guvern de după Revoluție până acuma care se ghidează după un program de guvernare transformat în lege în Parlament și ne ținem de acest program de guvernare. Eu nu am auzit să fie discuții și nici nu vor fi și clar va fi aplicată legea salarizării unice” a afirmat Budăi.

Ministrul Muncii a declarat, de asemenea, întrebat despre plata pensiilor, că nu sunt probleme în privința asigurării plății acestora.

„Condamn acele declarații că nu sunt bani de pensii. Acele declarații au fost și pe parcursul anului 2017 și pe parcursul acestui an. Atunci când un părinte, un bunic se uită la televizor și vede o autoritate a statului, fie că-i parlamentar, fie că-i director, fie că-i membru din conducerea unui partid politic, îl ia ca pe o autoritate. În momentul ăsta, el spune «Ddacă autoritatea îmi spune că eu nu voi avea bani de pensii...». Atunci, în sufletul omului se creează o panică, o neliniște. De-aia eu condamn atât de tare și de aia eu susțin că atât cât PSD va fi la guvernare, niciodată nu vor scădea pensiile și le vom plăti la timp” a adăugat acesta.

Budăi a catalogat drept „ipocrizie politică și atât” motivul pentru care unii politicieni atrag atenția asupra faptului că există riscul ca statul să nu mai poată asigura plata pensiilor din sistemul public.

viewscnt
Afla mai multe despre
salariul minim
ministrul muncii