Niciun candidat pentru postul de procuror-șef al DNA, ultima zi de înscrieri fiind 24 august. Tudorel Toader: Sunt convins că vor fi candidați

Niciun candidat pentru postul de procuror-șef al DNA, ultima zi de înscrieri fiind 24 august. Tudorel Toader: Sunt convins că vor fi candidați
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 aug 2018

Niciun procuror nu s-a înscris până luni pentru postul de procuror-șef al Direcției Naționale Anticorupție, a anunțat, luni, ministrul Justiției, Tudorel Toader, care se declară convins că vor exista candidați. Ultima zi de înscrieri pentru conducerea DNA este 24 august.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"M-am interesat la Direcția Resurse Umane și în clipa asta nu este niciun candisdat înscris pentru șefia DNA", a declarat Toader, luni dimineață, la sediul Ministerului Justiției.

Întrebat dacă crede că vor fi înscrieri în ultima zi, așa cum s-a întâmplat la prima procedură de selecție, ministrul Justiției a a spus că aceasta este "opțiunea dânsilor", scrie News.ro.

Teodorovici, declarație surpriză: Dacă Guvernul aplică o măsură contrară interesului unor anumite companii din România și din lume, cine poate să creadă că acestea nu vor avea un interes să aducă în stradă câțiva instigatori? CITEȘTE ȘI Teodorovici, declarație surpriză: Dacă Guvernul aplică o măsură contrară interesului unor anumite companii din România și din lume, cine poate să creadă că acestea nu vor avea un interes să aducă în stradă câțiva instigatori?

De asemenea, întrebat dacă crede că vor fi candidați pentru postul de procuror-șef al DNA, Toader a răspuns: "Sunt convins că vor fi".

În 6 august, Ministerul Justiției a reluat procedura de selecție pentru funcția de procuror-șef al DNA, după ce, la prima selecție, ministrul Tudorel Toader nu a acceptat niciunul din cei patru candidați.

Candidații pot depune cererile de înscriere până la data de 24 august, inclusiv, la Direcția Resurse Umane din cadrul Ministerului Justiției, iar în perioada 3-5 septembrie vor susține interviul cu ministrul Justiției. În 6 septembrie ar urma să fie anunțate rezultatele selecției.

Propunerea/propunerile ministrului justiției va fi/vor fi înaintate Consiliului Superior al Magistraturii – Secția pentru procurori, în vederea obținerii avizului acestei instituții. Ulterior obținerii avizului Consiliului Superior al Magistraturii, ministrul Justiției înaintează propunerea președintelui, în vederea numirii în funcția de conducere.

Ministrul Justiției, Todorel Toader, declara că așteaptă de la candidații pentru funcția de procuror-șef al Direcției Naționale Anticorupție un plan managerial care să conțină starea actuală a DNA, măsurile de îmbunătățire a activității și un grafic privind realizarea măsurilor.

”Un program managerial obligatoriu trebuie să cuprindă radiografia autorității DNA, obligatoriu trebuie să cuprindă măsurile și graficul de realiare a respectivelor măsuri. Nu poți face o chestiune descriptivă ce este DNA și cât de bine a funcționat el”, afirma Toader.

El susțineacă exact acest lucru le-a lipsit celor patru candidați care au susținut interviul pentru acest post.

Cei patru candidați pentru postul de procuror-șef al Direcției Naționale Anticorupție au fost Florentina Mirică, procurorul șef al Serviciului combatere a corupției în justiție din DNA, procurorul șef adjunct al DNA Marius Iacob, procurorul șef al Secției judiciare penale din DNA Elena Grecu și Cristian Lazăr, adjunctul Secției de urmărire penală și criminalistică din Parchetului Înaltei Curți de Casație și Justiție.

viewscnt
Afla mai multe despre
dna
tudorel toader