Numărul ajutoarelor sociale din Arad, cel mai mic după 1990. Majoritatea beneficiarilor au părăsit țara

Numărul ajutoarelor sociale din Arad, cel mai mic după 1990. Majoritatea beneficiarilor au părăsit țara
Profit.ro
Profit.ro
scris 2 iul 2019

Numărul beneficiarilor de ajutor social din județul Arad a scăzut constant, în ultimii ani, iar plățile se află la cel mai mic nivel după 1990, primarii constatând că nu se mai depun cereri pentru că majoritatea celor care erau eligibili în trecut au plecat din țară, iar dintre cei care au rămas, mulți nu primesc banii pentru că refuză munca în folosul comunității.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Potrivit unui raport înaintat Prefecturii Arad de către Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială (AJPIS), de la începutul anului 2019 au fost în plată, în medie, 2.155 de beneficiari de ajutor social, pentru care s-a achitat lunar o sumă de aproape 500.000 de lei. Anul trecut, suma achitată lunar era de aproximativ 700.000 de lei, scrie Agerpres.

"Față de aceeași perioadă a anului precedent a scăzut numărul beneficiarilor de ajutor social cu 12%", precizează raportul AJPIS Arad.

Rata șomajului în UE a ajuns la cel mai redus nivel din ianuarie 2000 CITEȘTE ȘI Rata șomajului în UE a ajuns la cel mai redus nivel din ianuarie 2000

Autoritățile spun că în ultimii ani a scăzut constant numărul beneficiarilor de ajutor social, iar în prezent este cel mai mic după 1990. Totodată, față de 2011, când AJPIS a preluat de la primării sarcina plăților, numărul beneficiarilor este mai mic de jumătate.

Potrivit AJPIS Arad, principalul motiv pentru care a scăzut numărul celor aflați în plată este că nu s-au mai depus la fel de multe dosare, însă sunt și situații în care primarii dispun suspendarea sau încetarea plăților din cauza refuzului beneficiarilor de a presta muncă în folosul comunității.

viewscnt
Afla mai multe despre
ajutoare sociale
arad