Numărul de locuri de muncă neocupate crește

Numărul de locuri de muncă neocupate crește
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 nov 2018

Numărul mediu anual de locuri de muncă vacante din economie, un indicator al deficitului de forță de muncă la nivel național, a crescut în al treilea trimestru al acestui an cu 2.300 față de trimestrul anterior, până la 63.700, arată datele publicate luni de Institutul Național de Statistică (INS).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Comparativ cu același trimestru al anului 2017, rata locurilor de muncă vacante a crescut cu 0,08 puncte procentuale, iar numărul locurilor de muncă vacante a crescut cu 4.800, scrie News.ro.

În trimestrul al treilea, cele mai mari rate ale locurilor de muncă vacante s-au înregistrat în administrația publică (3,01%), în alte activități de servicii (2,89%), respectiv în sănătate și asistență socială (2,15%).

Galaxy S10 ar putea să scape de breton prin decuparea camerei frontale din ecran. Când este așteptat să-și facă apariția CITEȘTE ȘI Galaxy S10 ar putea să scape de breton prin decuparea camerei frontale din ecran. Când este așteptat să-și facă apariția

În industria prelucrătoare s-a concentrat peste 28% din numărul total al locurilor de muncă vacante (18,2 mii locuri vacante), iar rata a luat valoarea de 1,53%.

Sectorul bugetar a însumat peste 28% din numărul total al locurilor de muncă vacante. Astfel, 8.300 locuri vacante se regăsesc în administrația publică, 7.200 locuri vacante în sănătate și asistență socială, respectiv 2.800 locuri vacante în învățământ.

La polul opus, cele mai mici valori atât ale ratei, cât și ale numărului locurilor de muncă vacante s-au regăsit în industria extractivă (0,16%, respectiv 100 locuri vacante).

Numărul mediu anual de locuri de muncă vacante din economie a crescut în 2017 cu 200 față de anul anterior, până la 60.000.

viewscnt
Afla mai multe despre
locuri de munca
ins
forta de munca