Numărul firmelor cu capital străin nou înființate în România a crescut

Numărul firmelor cu capital străin nou înființate în România a crescut
Profit.ro
Profit.ro
scris 14 iun 2023

Numărul firmelor cu capital străin nou înființate în România a crescut, în primele patru luni din 2023, cu 4,6%, comparativ cu perioada similară din 2022, la 2.286 de unități, conform datelor centralizate de Oficiul Național al Registrului Comerțului (ONRC).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Cele 2.286 de societăți noi aveau un capital social subscris în sumă totală de 8,47 milioane de dolari, cu 39,5% mai mic față de cel al firmelor înmatriculate în ianuarie-aprilie 2022, de 14,008 milioane de dolari, scrie Agerpres.

PROFIT NEWS TV Antreprenor de România – Vlad Niculescu, co-fondator Flowpoint: Ecosistemul antreprenorial din Marea Britanie a fost locul potrivit pentru lansare. Te simți ca într-o alergare la maraton CITEȘTE ȘI PROFIT NEWS TV Antreprenor de România – Vlad Niculescu, co-fondator Flowpoint: Ecosistemul antreprenorial din Marea Britanie a fost locul potrivit pentru lansare. Te simți ca într-o alergare la maraton

În aprilie 2023 au fost înmatriculate 477 societăți noi cu participare străină la capitalul social. În funcție de domeniile de activitate, cele mai multe înmatriculări au fost înregistrate în comerțul cu ridicata și amănuntul, repararea auto și moto (26,4% din total), activități profesionale, administrative, științifice și tehnice (21,8%), și transport, depozitare și comunicații (16,98%).

La finele lunii aprilie 2023, în România existau 246.501 de societăți cu participare străină la capitalul social. Valoarea capitalului subscris se situa la 68,17 miliarde de dolari.

Cel mai mare număr de societăți cu participare străină era cu investitori din Italia, respectiv 52.133 (capital subscris de 4,044 miliarde de dolari), dar cea mai mare valoare a capitalului social aparține firmelor olandeze, respectiv 12,61 miliarde de dolari, în 5.926 de firme. 

viewscnt
Afla mai multe despre
onrc
firme straine