Numărul salariaților din Capitală, în creștere

Numărul salariaților din Capitală, în creștere
Profit.ro
Profit.ro
scris 17 mai 2021

Numărul salariaților din Capitală era, la finele lunii februarie 2021, de 1.037.697 persoane, cu 3.055 angajați mai mulți față de luna precedentă, dar în scădere cu 10.221 comparativ cu februarie 2020, conform datelor centralizate de Institutul Național de Statistică.

Cei mai mulți, respectiv 832.022 salariați, lucrau în servicii, scrie Agerpres.

Urmărește-ne și pe Google News
VIDEO Profit TV - Să ajutăm business-ul. Dan Fați, CEO Dacris: Firmele se pregătesc pentru revenirea angajaților la birouri. Tombole cu premii, ciocolată, mic dejun pentru cine vine la birou. Pandemia a sporit gradul de suprasolicitare de trei ori, la 25% CITEȘTE ȘI VIDEO Profit TV - Să ajutăm business-ul. Dan Fați, CEO Dacris: Firmele se pregătesc pentru revenirea angajaților la birouri. Tombole cu premii, ciocolată, mic dejun pentru cine vine la birou. Pandemia a sporit gradul de suprasolicitare de trei ori, la 25%
Evenimente
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Câștigul salarial mediu brut a fost, la finele lunii februarie 2021, de 7.074 lei (6.776 lei în februarie 2020), iar cel net de 4.313 lei (4.124 lei în februarie 2020).

Pe de altă parte, la data menționată, în București erau înregistrați 15.006 șomeri (15.050 în februarie 2020), iar rata șomajului se situa la 1,2%.

" În contextul situației cauzate de pandemia COVID-19, datele statistice infra-anuale, operative, pot prezenta un grad de fiabilitate, acuratețe, completitudine și comparabilitate mai redus, ca rezultat al dificultăților apărute în urma aplicării măsurilor economico-sociale determinate de instituirea stării de urgență/alertă pe întreg teritoriul României. Aceste dificultăți au fost determinate, în principal, de accesul dificil la documentele financiar-contabile, cauzat de închiderea de cele mai multe ori subită a anumitor unități economico-sociale, de nefinalizarea la timp a acestor documente, de relaxarea termenelor legale de depunere a documentelor fiscale la instituțiile cu atribuții în domeniu, de suspendarea temporară a activității unui număr semnificativ de unități economico-sociale sau chiar de încetarea activității unora dintre acestea", precizează INS.

viewscnt
Afla mai multe despre
angajati
capitala
ins