Percheziții în București și în 3 județe într-un dosar de evaziune fiscală cu un prejudiciu de 5 milioane de lei

Percheziții în București și în 3 județe într-un dosar de evaziune fiscală cu un prejudiciu de 5 milioane de lei
Profit.ro
Profit.ro
scris 30 ian 2018

Polițiștii fac marți dimineață 22 de pecheziții în București și în județele Ilfov, Giurgiu și Mureș vizând infracțiuni de evaziune fiscală și spălare de bani în comercializarea de produse în medul online, prejudiciul fiind estimat la 5 milioane de lei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

"La această oră, polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice și ai Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București, efectuează 22 de percheziții la persoane bănuite că ar fi cauzat un prejudiciu de aproximativ 5.000.000 de lei prin comiterea de infracțiuni economice în domeniul comercializării de produse în mediul online", anunță Poliția.

Perchezițiile au loc în București și în județele Ilfov, Mureș și Giurgiu. De asemenea, sunt puse în aplicare patru mandate de aducere, scrie News.ro.

Activitățile se desfășoară într-un dosar de evaziune fiscală și spălarea banilor, în domeniul comercializării de produse în mediul online.

Schimbare pentru salariații IT: Noul ministru de Finanțe renunță la ajutorul de minimis și propune un alt mecanism de compensare CITEȘTE ȘI Schimbare pentru salariații IT: Noul ministru de Finanțe renunță la ajutorul de minimis și propune un alt mecanism de compensare

"Din cercetări a rezultat că, în perioada 2014 – 2016, persoanele bănuite, în calitate de asociați și administratori a trei societăți comerciale, nu ar fi înregistrat în evidențele contabile și în declarațiile fiscale veniturile obținute din comercializarea de produse în mediul online", precizează polițiștii, adăugând că au fost înregistrate achiziții fictive de la mai multe societăți de tip fantomă, sustrăgându-se astfel de la plata către bugetul de stat a obligațiilor fiscale.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat este estimat la aproximativ 5.000.000 de lei.

La acțiune participă și polițiști din București, Ilfov, Mureș și Giurgiu, precum și reprezentanți ai Direcției Generale Antifraudă Fiscală.

viewscnt
Afla mai multe despre
perchezitii
evaziune fiscala