Premierul Yildirim a anunțat semnarea unui acord de liber schimb între Londra și Ankara după ieșirea Marii Britanii din UE

Premierul Yildirim a anunțat semnarea unui acord de liber schimb între Londra și Ankara după ieșirea Marii Britanii din UE

Sursa foto: www.okuhaber.com

scris 29 ian 2017

Premierul Binali Yildirim a anunțat sâmbătă după-amiază că Marea Britanie și Turcia au de gând să semneze un acord de liber schimb imediat ce britanicii părăsesc UE. Anunțul are loc după o primă discuție purtată de prim-ministrul Theresa May cu președintele turc Recep Tayyip Erdogan, transmite Reuters.

Yildirim a anunțat planurile pentru semnarea unui acord comerial în cadrul unei conferințe de presă comună cu Theresa May, care a vizitat Ankara după o călătorie în Statele Unite, scrie News.ro.

În cele două vizite, premierul britanic a încercat să pregătească posibile negocieri pentru semnarea unor acorduri comerciale după retragerea Marii Britanii din UE.

De asemenea, britanicii și turcii au căzut de acord să-și întărească cooperarea în lupta de combatere a terorismului.

Șeful Adidas - îngrijorat de soarta UE, mai puțin de Donald Trump CITEȘTE ȘI Șeful Adidas - îngrijorat de soarta UE, mai puțin de Donald Trump

Întâlnirea dintre Theresa May și Recep Erdogan a avut loc la doar câteva zile după ce ministrul pentru Brexit, David Davis, a vorbit despre negocierea completă a unei ”runde globale de acorduri comerciale” în următoarele 12-24 de luni, care vor intra în vigoare după ieșirea Marii Britanii din UE.

Premierul Theresa May a promis că va declanșa până la finele lunii martie procedura de Brexit prin invocarea articolului 50 al Tratatului de la Lisabona.

viewscnt
Afla mai multe despre
binali yildirim
theresa may