Președintele Trump le-a promis omologilor din Canada și Mexic că nu va pune capăt acordului NAFTA

Președintele Trump le-a promis omologilor din Canada și Mexic că nu va pune capăt acordului NAFTA
Profit.ro
Profit.ro
scris 27 apr 2017

Președintele Statelor Unite, Donald Trump, le-a promis miercuri noaptea omologilor săi din Canada și Mexic că nu va pune capăt acordului de liber-schimb NAFTA, dar vrea renegocierea imediată a acordului comercial semnat de Washington, Ottawa și Ciudad de Mexico, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Acest anunț vine după ce oficialii administrației prezidențiale au avertizat că Donald Trump ia în considerare emiterea unui ordin executiv pentru a retrage Statele Unite din NAFTA, scrie News.ro

Reprezentanții Casei Albe au anunțat că președintele american a purtat o convorbire cu omologul său din Mexic, Enrique Pena Nieto, precum și cu premierul Canadei, Justin Trudeau. Președintele Trump le-a promis celor doi că se va abține de la o retragere rapidă din acordul NAFTA.

Discuția dintre cei trei lideri a fost catalogată drept ”plăcută și productivă” de Casa Albă.

”Președintele Trump a acceptat să nu pună capăt în acest moment la NAFTA, iar liderii au acceptat să ia măsuri rapide în fucție de procedurile interne pentru a permite renegocierea în beneficiul celor trei țări a acordului NAFTA ”, se arată într-o declarație a Casei Albe.

Între timp, președintele american a susținut că renegocierea acordului comercial va avea consecințe pozitive atât pentru Statele Unite, cât și pentru Canada și Mexic.

Românii își fac PFA și SRL primăvara. Cele mai multe PFA au fost înființate în primăvara lui 2012 CITEȘTE ȘI Românii își fac PFA și SRL primăvara. Cele mai multe PFA au fost înființate în primăvara lui 2012

Casa Albă a luat în considerare emiterea unui ordin executiv cu ocazia aniversării primelor o sută de zile ale președintelui Trump, dar a existat un conflict în acest sens între consilierii prezidențiali de la Washington.

Donald Trump a amenințat din timpul campaniei electorale că va renegocia NAFTA, acuzând că acest acord de liber-schimb distruge locurile de muncă ale americanilor și permite companiilor să se mute în Mexic.

viewscnt
Afla mai multe despre
donald trump
nafta